maandag, 29 april 2013 08:10

Bosbergschool genomineerd voor Samsung Onderwijsinnovatie aanmoedigingsprijs!

Geschreven door 

Onderwijs met TabletsAcht projecten van scholen in het primair en het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs. De acht ambitieuze en concrete projectplannen laten zien hoe met behulp van ICT en sociale media onderwijsvernieuwing tot stand kan komen. Een van de genomineerde basisscholen wil bijvoorbeeld tablets gebruiken om kinderen te stimuleren samen projecten uit te voeren, zoals het opzetten van een GPS-tocht. Terwijl een genomineerde middelbare school met behulp van Chromebooks in het klaslokaal de interactie wil bevorderen, zodat leerlingen beter leren samenwerken en samen hun kennis vergroten.

Leerkrachten denken steeds vaker aan ICT en sociale media om hun lessen creatiever en effectiever te maken, maar hebben daar vaak niet de middelen voor. Om het potentieel van ICT en sociale media in het onderwijs te benutten, heeft Samsung de Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen.


“Maar liefst 54 scholen hebben een concreet projectplan ingediend om kans te maken op de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs”, vertelt jurylid Tessa van Zadelhoff, ondernemer, publicist en oud-leerkracht. “Dit grote aantal inzendingen onderstreept dat onderwijsvernieuwing met behulp van ICT en sociale media leeft onder scholen in Nederland. Omdat wij zo onder de indruk van de kwaliteit van de projectvoorstellen zijn, heeft Samsung op ons verzoek besloten niet één, maar twee aanmoedigingsprijzen uit te reiken. Om zowel onderwijsvernieuwing in het primair als het voortgezet onderwijs te kunnen bevorderen.”

Op het Nationaal Congres Onderwijs en Sociale Media in EYE Amsterdam wordt op 15 en 16 mei bekend gemaakt welke twee projecten in het primair en voortgezet onderwijs worden bekroond met de Samsung Onderwijsinnovatie aanmoedigingsprijs. De prijs ter waarde van € 10.000,- aan Samsung apparatuur helpt de twee scholen hun project te realiseren.

In de categorie Primair Onderwijs zijn de genomineerde scholen:

  1. Helder Camera uit Teteringen - HC-ICT 2.0 idee
  2. ’t Kirkeveldsje uit Schimmert – Interviewen en presenteren met notebooks
  3. Bosbergschool uit Hollandsche Rading – Krachtige lessen met Samsung Chromebook
  4. De Pionier uit Valkenswaard – Natuurlijk leren met ATIV Smart PC’s

In de categorie Voorgezet Onderwijs zijn de genomineerde scholen:

  1. Boumanschool uit Dokkum – Vraag ’t Samsung
  2. Mondriaan College uit Oss – Vergroot de betrokkenheid bij de taalles
  3. Heliomare Onderwijs uit Bergen – Digitaal Portfolio op de Mytylschool De Ruimte
  4. Raayland College uit Venray– Digitaal delen maakt ’t verschil
Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m