dinsdag, 20 december 2016 20:19

Besluit tijdelijke woningen opgeschort - suggesties voor alternatieve locaties zijn welkom

Geschreven door 

Zoals eerder gemeld heeft de gemeente De Bilt het plan om 2 tijdelijke woningen voor starters en statushouders te plaatsen op het plantsoen naast de tennisvereniging. Afgelopen week hebben de tennisvereniging en diverse bewoners gebruik gemaakt van de mogelijkheid bezwaar in te dienen tegen deze plannen.

Thijs van der Wel en Kees van Rossenberg hebben namens Samen voor Hollandsche Rading  (SvHR) vrijdag 16 december een tweede gesprek met wethouder Madeleine Bakker gevoerd over dit voornemen.
Aanleiding hiervoor was een eerder gesprek deze week waarin door SvHR is aangegeven dat zij zeer teleurgesteld waren over het feit dat zij op geen enkele wijze betrokken waren in dit proces. 
Dit staat namelijk haaks op het beleid van de gemeente De Bilt om gebiedsgericht te werken en dus bewoners van Hollandsche Rading via SvHR in een vroegere fase bij de besluitvorming willen betrekken. 
De aanpak voor deze tijdelijke woningen heeft weerstand veroorzaakt bij bewoners. Tegelijk zijn er ook veel positieve ideeën losgekomen voor het verwelkomen van statushouders in ons dorp.
Door bewoners vroegtijdig bij plannen te betrekken, wordt er ook meer ruimte gegeven voor eigen ideeën en positieve inbreng.

Wethouder Bakker was aangenaam verrast over deze positievere geluiden. Omdat informatieverzameling en verwerking meer tijd kost zal er op 22 december nog geen besluit door de raadsvergadering worden genomen over de tijdelijke woningen.
Ook heeft zij SvHR gevraagd om zelf alternatieve locaties aan te dragen voor tijdelijke woningen in Hollandsche Rading. Tegelijkertijd is iedereen vrij om buiten de gebaande paden te denken en realistische alternatieven aan te dragen.

Alle suggesties kunnen uiterlijk 23 december 12:00 uur per mail gestuurd worden naar Samen voor Hollandsche Rading via //info@samenvoorhollandscherading.nl" data-cke-saved-href="http://info@samenvoorhollandscherading.nl" target="_blank">info@samenvoorhollandscherading.nl
SvHR zal deze verzamelde suggesties bij de wethouder indienen.

Planning op een rijtje

19 dec            inloopavond
22 dec            raadsvergadering – informatieverzameling
23 dec            suggesties voor alternatieven naar gemeente
dec-jan           informatieverzameling en advies formuleren door gemeente
januari            besluit door collegevergadering (datum nog te bepalen)

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m