zondag, 30 april 2017 07:25

Uitslag enquete vervanging zieke kastanjebomen Spoorlaan

Geschreven door 

kastanje2Op het doodlopende gedeelte van de Spoorlaan zijn een aantal zieke kastanjes aan vervanging toe. Aangezien er een ziekte heerst waar de kastanjes door worden aangetast wil de gemeente deze zieke kastanjes gaan vervangen.

In een dorpsbijeenkomst vorig jaar voor de bewoners van het doodlopende gedeelte van de Spoorlaan is het een en ander uitgelegd. Er is toen overleg gevoerd met de bewoners over genezing van de bomen danwel over alternatieven. Daarna is uitvoerig onderzoek gedaan o.a. met de universiteit Wageningen. Behandeling van de kastanjes gaf geen garantie voor gezonde bomen en is daarnaast zeer kostbaar.

De gemeente heeft vervolgens in een brief eind maart j.l. de bewoners op de hoogte gebracht dat de kastanjes niet behandeld kunnen worden en niet meer te redden zijn. De gemeente heeft in deze brief de bewoners gevraagd om binnen 14 dagen een keuze te maken uit 3 alternatieve boomsoorten. De bewoners konden hun keuze kenbaar maken bij een bewoner van de Spoorlaan die zich vanuit Samen voor Hollandsche Rading inzet voor het groen.

De uitslag van de enquête onder de bewoners van de Spoorlaan (doodlopende stukje) 60 t/m 100 en 53 t/m 89 + Sparrenlaan nr 2 is op 17 april j.l. naar de gemeente de Bilt verstuurd. 
Onderstaand de resultaten.

17 adressen (bewoners) hebben gereageerd.

8 bewoners kozen de Zilverlinde
7 bewoners kozen de Honingboom
2 bewoners kozen de Iep

Ergo de Zilverlinde gaat het worden. De gemeente heeft de zilverlinde inmiddels besteld. In het najaar worden de lege plaatsen die inmiddels door kap zijn ontstaan opgevuld door de zilverlinde.

 

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m