Wim Kapteyn

Wim Kapteyn

Het is weer oud en nieuw en de jeugd verzamelt zich weer op het plein om voor het echt mag hun vuurwerk af te steken. Als de pappa's en mamma's dat wel goed vinden zou ik het fijn vinden als de jongelui dat biji hun pappa's en mamma's in de tuin afsteken en niet voor andermans huis. Vorig jaar ging het goed, maar blijkbaar moet je het elk jaar opnieuw vragen. "Kinderen ga maar naar het plein om rotjes af te steken" moet zijn "doe het maar bij ons zelf in de tuin" .  Kun je meteen ook zelf de rommel opruimen....  ;-)

 

 

donderdag, 22 december 2016 15:15

Vuurwerk met oud en nieuw

Ik heb gemerkt dat mijn oproep van vorig jaar over het algemeen positieve effecten heeft gehad. Ik had in die oproep de ouders van vuurwerk afstekende kinderen gevraagd ervoor te zorgen dat ze dat bij henzelf zouden doen en niet op bv het pleintje waar ook ouderen aan wonen. Op een paar opgeschoten knapen na is dat gelukkig heel goedd gegaan.

Nu het nadrukkelijker lijkt te gaan naar het verbieden van vuurwerk doe ik nu ook weer een oproep aan de pappa's en mamma's van de kindertjes om het vuurwerk bij henzelf en niet bij anderen af te steken. Als het mis gaat kunnen diezelfde pappa's en mamma's ook weer ingrijpen.

Veel plezier iedereen met het feest van de zonnewende en het begin straks van een mmoi nieuw jaar

 

H grt Wim Kapteyn

 

Ergens tussen 4 en 8 november- en vermoedelijk op de 7e- bij mijn afwezigheid, is mijn fiets uit mijn tuin gestolen. Het was ook nog eens de fiets van wijlen mijn broertje. Iedereen die me kan helpen om de fiets ongeschonden terug te vinden wordt alvast bedankt. Het is een grote maat herenrijwiel, metaalblauwe batavus 7 versnellingen met niet geheel intacte spatborden en jasbeschermers en een nieuwe standaard.

Hartelijke groet , Wim Kapteyn

 

maandag, 28 december 2015 12:38

Vuurwerkramp

 De Vuurwerkramp

Vorig jaar op oudejaarsdag en de dag daarvoor lag ik doodziek op bed om te proberen wat te slapen.

Vele kinderen die al dan niet met hun pappa’s en mamma’s al wat vuurwerk hadden gekocht werden door diezelfde pappa’s en mamma’s naar het pleintje in Hollandsche Rading gestuurd  om ver van hun eigen voordeur het vuurwerk eerder dan mocht af  te steken.

Behalve dat diezelfde pappa’s en mamma’s dan geen enkel idee meer hebben wat er allemaal gebeurd en wat de overlast is hebben tegelijkertijd diegenen die het “geluk”  hebben aan het pleintje te wonen (in de seniorenwoningen o.a.) de hele godsganse dag overlast. Dit houd alleen op als er even gegeten moet worden.

Ik vraag nu diezelfde pappa’s en mamma’s om –als dat nu perse moet- hun kroost bij henzelf voor de deur of in hun eigen tuin het vuurwerk te vroeg te laten afsteken zodat als er overlast ontstaat ze ook zelf direct kunnen ingrijpen in plaats van anderen al die “genoegens”  te laten kennen.

Zou dat niet alvast een mooi begin zijn voor het komende jaar?

Dank je wel

 

Wim Kapteyn 

Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m