donderdag, 08 februari 2018 17:01

Speciaal Bericht werkzaamheden A27

Geschreven door 

Speciaal bericht werkzaamheden A27

In opdracht van Rijkswaterstaat voert aannemers combinatie 3Angle de verbreding van de A27/A1 uit tussen aansluiting Utrecht-Noord, knooppunt Eemnes en de aansluiting Bunschoten-Spakenburg.

Al enige tijd wordt er gewerkt aan het viaduct Egelshoek over de Vuurse Dreef. Graag zouden wij u op de volgende nachtwerkzaamheden en bijkomende hinder willen attenderen.


Vrijdag 9 februari en zaterdag 10 februari verwijderen voegovergangen

Komende weekend is de A27 op vrijdagnacht afgesloten van Utrecht Noord naar Knooppunt Eemnes (oostzijde)en zaterdagnacht van Knooppunt Eemnes naar Utrecht Noord (westzijde). Tijdens deze afsluiting worden er diverse werkzaamheden uitgevoerd waaronder het verwijderen van de voegovergangen van Viaduct Egelshoek (Vuurse Dreef) te Hollandsche Rading. De voegovergangen zijn de overgangen van de snelweg op zand naar de snelweg op beton en andersom ter plaatse van een viaduct. Deze worden vervangen door stille voegovergangen vanwege de verbreding van de A27 en de levensduur van de bestaande voegen. In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 22.00 uur en 8.00 uur wordt de voegen voor en na het viaduct Egelshoek verwijderd in de oostelijk rijbaan van de A27. In de nacht van zaterdag op zondag tussen 22.00 uur en 9.00 uur worden de voegen voor en na het viaduct Egelshoek verwijderd in de westelijke rijbaan van de A27.  De voegovergangen worden tijdens deze nachten alleen verwijderd en tijdelijk dicht gemaakt met asfalt. In de zomer van 2018 zal het nieuwe asfalt op het dek van viaduct Egelshoek worden aangebracht, hierbij worden dan ook nieuwe voegovergangen geïnstalleerd. Tijdens de werkzaamheden in deze 2 nachten kan er overlast ontstaan vanwege het opbreken van de voegovergangen met een machinale sloophamer.

Dinsdag 13 februari tot en met zaterdag 17 februari hijsen prefab betonliggers

Vanaf dinsdag 13 februari zullen er ook werkzaamheden plaatsvinden voor de verbreding van het dek ter plaatse van viaduct Egelshoek. Deze verbreding wordt gerealiseerd door het neerleggen van in een fabriek gemaakt (prefab) betonnen liggers. Door het gebruik van prefab betonnen liggers kunnen wij de verbreding sneller bouwen, is er minder betonwerk op de locatie nodig en wordt de doorrijhoogte tijdens de bouw minimaal beperkt. Het plaatsen van de prefab betonnen liggers wordt uitgevoerd met een grote kraan. Het plaatsen van de grote kraan en de aanvoer van de prefab betonliggers kan niet in de dagperiode plaatsvinden vanwege het verkeer op de A27 en de Vuurse Dreef.

In de avond/nacht van dinsdag 13 februari zullen wij de prefab betonnen liggers aan de oostzijde van het viaduct plaatsen. Hiertoe wordt er aan het begin van de Spoorlaan een grote kraan worden opgebouwd. De Spoorlaan zal ter plaatse van de Vuurse Dreef worden afgesloten voor al het verkeer tussen 19.00 uur en 7.00 uur. Op de Vuurse Dreef zal 1 rijstrook beschikbaar blijven waarbij verkeersregelaars het verkeer om en om zullen regelen. Vanaf middernacht (24:00 uur) worden de prefab betonnen liggers door de kraan op hun plek gehesen en zullen er enkele verkeerstops op de Vuurse Dreef worden ingesteld met een duur van maximaal 20 minuten. Tijdens de verkeerstops mag er geen verkeer passeren onder het viaduct, op hulpdiensten na.   

Van 14 op 15 februari en van 15 op 16 februari worden de prefab betonnen liggers aan de westzijde (spoorzijde) van het viaduct geplaatst. Aan deze zijde wordt er vanaf de A27 gewerkt met 2 grote kranen welke vanaf 19:00 uur worden opgebouwd. Vanaf middernacht (24:00 uur) zullen de prefab betonnen liggers op hun plek worden gehesen. Tijdens het hijsen zullen er enkele verkeersstop op de Vuurse Dreef worden ingesteld met een duur van maximaal 20 minuten. Tijdens de verkeerstops mag er geen verkeer passeren onder het viaduct, op hulpdiensten na.

Omdat hijswerkzaamheden afhankelijk zijn van onder andere weersomstandigheden is er van 16 op 17 februari een reservenacht gepland. Indien onverhoopt minder werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd dan verplaatsen wij deze naar de reserve nacht.

Tijdens deze werkzaamheden kunt u naast de genoemde verkeersbeperkingen ook enige overlast ondervinden van draaiende vrachtwagen motoren en verlichting van de werkplaats.

------

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m