Admin Hollandsche Rading.com

Admin Hollandsche Rading.com

VVD De Bilt nodigt inwoners van Hollandsche Rading uit voor een kernbijeenkomst op woensdag 9 maart. Doel is om te uit te wisselen over wat er leeft op het gebied van o.a. veiligheid, onderwijs, wonen en verkeer.

Aanwezig zijn: raadsleden van de fractie van VVD De Bilt, waaronder fractievoorzitter Christiaan van Nispen, en wethouder Jolanda van Hulst.  De veiligheid wordt besproken met cijfers uit Veiligheidsbeeld 2015 en de actuele ontwikkelingen. De veiligheidsapp voor Hollandsche Rading en andere recente ontwikkelingen uit gebiedsgericht werken in Hollandsche Rading komen aan bod.

Programma:

Woensdag 9 maart, 19.30 uur inloop met koffie/thee, 20.00 uur start bijeenkomst

Locatie:

Dorpshuis Hollandsche Rading, Dennenlaan 61

www.vvd-debilt.nl

maandag, 29 september 2014 09:29

Community bijeenkomst op 1 oktober

Niet op 29 oktober (zoals eerder abusievelijk gemeld), maar op
Woensdag 1 oktober vindt er opnieuw een Community bijeenkomst plaats, nu in het nieuwe dorpshuis. Belangrijke onderwerpen zijn: het Tracébesluit dat Rijkswaterstaat heeft gepresenteerd en de toekomst van Hollandsche Rading die vorm moet krijgen in een Gebiedsplan. Zie de verdere agenda hieronder. Er is gratis koffie en thee en na afloop drinken we nog een drankje (op eigen kosten). U bent allen van harte welkom.

Ontvangst 19.30 uur 
Dorpshuis Hollandsche Rading
Einde 22.00 uur
   

Agenda
1. De Community als rechtspersoon
2. Verbreding A27
    a. Reacties op de Zienswijzen
    b. Gevolgen van Tracébesluit voor o.a. geluidsscherm
3.Gebiedsplan Hollandsche Rading
    a. Ambities gemeente De Bilt
    b. Eerste verkennende gesprekken
    c. Voorstel voor processtappen
    d. Opzet bewoners- en ondernemersbijeenkomst woensdag 29 oktober
    e. Hoe zoveel mogelijk bewoners en ondernemers betrekken?
4.Activiteiten in het Dorpshuis

woensdag, 18 december 2013 11:39

'The Voices' of de Bosbergschool

The Voices!Vanavond is het zover. Dan gaat het nieuwe kerstkoor van de Bosbergschool optreden bij een kerstdiner van opa's en oma's en hun familie in Hilversum en aansluitend bij het Thomashuis in Maartensdijk.

Bij het Thomashuis is iedereen van harte uitgenodigd om in de gezellige tuin samen te komen, te luisteren en mee te zingen onder het genot van de warmte van vuurkorven, chocomelk en glühwein. We hopen dat u ook komt en dat u wellicht ook een kleine donatie over heeft voor ons goede doel: St. Jarige Job. Alle kleine beetjes (muntjes) helpen en we hopen oprecht dat we door onze optredens een paar kindjes in 2014 een leuke verjaardag kunnen bezorgen. Doet u mee?

We zijn vanavond -woensdag 18 dec- vanaf ca. 18:45 uur live te horen en te zien bij het Thomashuis aan de Dorpsweg 102 in Maartensdijk.

Zaterdag vervolgen we onze tour naar C1000 Van der Bunt in Loosdrecht, Groenrijk Hollandsche Rading en Perron Peet in Hollandsche Rading (station).

donderdag, 10 oktober 2013 08:00

Herfst in Hollandsche Rading

Het is herfst! Ook hier in Hollandsche Rading. Maurits de Bruin heeft deze foto gemaakt vaneen heel veld met paddenstoelen. Mooi! Ze staan naast de manege, aan het eind van de Spoorlaan. Als je ze nog wilt zien moet je waarschijnlijk snel zijn, want meestal blijven ze niet lang staan.

woensdag, 31 juli 2013 13:14

Risico op natuurbrand in de zomer

Risico op natuurbrandIedereen wil genieten van de natuur, maar omdat het de laatste tijd droog is geweest, bestaat er een verhoogde kans op natuurbrand.

Wees voorzichtig en plaats geen motorvoertuigen met een hete uitlaat in het (hoge) gras. Verder is het belangrijk niet te roken of andere vormen van open vuur in de natuur te gebruiken. 

Codes natuurbrand

Het natuurbrandgevaar in Nederland wordt weergegeven via een zogenaamde natuurbrandrisico-index of droogte-index. De natuurbrandrisico-index kent vijf codes:

  • donkergroen (klein gevaar)
  • lichtgroen (gevaar)
  • geel (verhoogd gevaar)
  • oranje (groot gevaar)
  • rood (zeer groot gevaar)

Op www.natuurbrandgevaar.nl wordt met behulp van de kleurcodes aangegeven wat het risico op natuurbrand in een bepaald gebied is. Afhankelijk van het gevaar, houdt de brandweer meer mensen en materieel paraat om een eventuele natuurbrand snel te kunnen bestrijden.

SpeeltuintjeSinds een paar jaar staan er nieuwe speeltoestellen op het grasveldje tussen de Adri Piecklaan en de Charls Weddepohllaan. Kinderen kunnen zich er heel goed vermaken en het speeltuintje wordt dan ook veelvuldig gebruikt.

Bij de plaatsing van de huidige speeltoestellen zijn er regels opgesteld omtrent het gebruik van de speeltuin;

  • De speeltuin is geschikt voor kinderen tot 11 jaar
  • Na 21.00 uur 's avonds mag de speeltuin niet meer gebruikt worden

Nu komt het veelvuldig voor, dat de speeltuin 's avonds na 21.00 wordt gebruikt, meestal door oudere kinderen. Dit veroorzaakt veelvuldig geluidsoverlast voor de direct omwonenden.

donderdag, 25 juli 2013 06:57

Tijdelijke omleiding Graaf Florisweg

Werkzaamheden aan de Graaf FloriswegVanaf maandag 29 juli wordt de Graaf Florisweg tijdelijk afgesloten.

Het riool wordt gerelined en dat houdt in dat er een kunststof bekleding aan de binnenkant van het hoofdriool wordt aangebracht.

De werkzaamheden starten op maandag 29 juli en duren tot woensdag 31 juli 2013. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Insituform Rioolrenovatie technieken uit Zoetermeer.

We zijn benaderd door een medewerker van de tv serie 'Hollands Hoop', van de VARA en de VPRO. Met KIm van Kooten en Marcel Hensema.

Op 24 juni worden voor deze serie opnamen gemaakt op het station van Hollandsche Rading. Voor deze opnamen worden 3 mensen met een brommer of scooter gezocht, die willen figureren.

Er is sprake van een vergoeding hiervoor.

Lijkt het je leuk en heb je tijd? Stuur snel een berichtje naar: judith.s@planet.nl. Ik stuur de geinteresseerden direct door!

 

Onderwijs met TabletsAcht projecten van scholen in het primair en het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de Samsung Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs. De acht ambitieuze en concrete projectplannen laten zien hoe met behulp van ICT en sociale media onderwijsvernieuwing tot stand kan komen. Een van de genomineerde basisscholen wil bijvoorbeeld tablets gebruiken om kinderen te stimuleren samen projecten uit te voeren, zoals het opzetten van een GPS-tocht. Terwijl een genomineerde middelbare school met behulp van Chromebooks in het klaslokaal de interactie wil bevorderen, zodat leerlingen beter leren samenwerken en samen hun kennis vergroten.

Leerkrachten denken steeds vaker aan ICT en sociale media om hun lessen creatiever en effectiever te maken, maar hebben daar vaak niet de middelen voor. Om het potentieel van ICT en sociale media in het onderwijs te benutten, heeft Samsung de Onderwijsinnovatie Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen.

Regio TV De BiltRegio-TV De Bilt zendt vrijdag 26 april het weekend Vergeten Kunst uit.

Regio-TV De Bilt besteedt uitgebreid aandacht aan de manifestatie Vergeten Kunst, in het kader van 900 jaar De Bilt, die plaatsvond in het weekend van 20 april.
Het programma duurt ongeveer een half uur en laat zien hoe kunstenaars vergeten kunstwerken weer onder de aandacht brengen. De tijdelijke kunstwerken worden uitgebreid in beeld gebracht.
Kunstenaars lichten hun werk toe en het publiek reageert voor de camera.

uitzending:
vrijdag 26 april 19.00 uur, op elk heel uur herhaling tot en met zondag 28 april.
En op de website van Regio-TV De Bilt bij uitzending gemist

 
Zie ook;
 
 
dinsdag, 16 april 2013 12:43

Koninginnedag 2013

Koninginnedag 2013Het programma voor 30 april is bekend!  Met de programmering van de Kroning van prins Willem-Alexander is rekening gehouden. Daarom een beetje anders-dan-anders, maar zeker niet minder leuk!

 

In de bijlage een grote afbeelding van het programma.

Op maandag 8 april wil Melanie Schultz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu,de asfaltering van Amelisweerd snel door de Tweede Kamer drukken. Zij wil een verbreding van de A27 door Amelisweerd tot 14 banen! Terwijl er in Amelisweerd nooit files zijn of zullen komen. Zij wil nu besluiten 1000 miljoen euro uit te geven aan meer asfalt,
waar wij schone lucht en stilte wensen.
 

In de zomer van 2012 is het ontwerp voor het nieuw te realiseren dorpshuis en de inrichting van de buitenruimte in Hollandsche Rading vastgesteld. De afgelopen periode is bepaald welke partijen het werk gaan uitvoeren en is een eerste globale planning gemaakt.

De start van de bouw nadert, maar voordat het zo ver is moeten er nog een aantal zaken geregeld worden.

In de maanden januari t/m maart zult u zien dat er al verschillende werkzaamheden plaats vinden in de buitenruimte. Deze werkzaamheden zijn nodig ter voorbereiding op de daadwerkelijke bouw van het dorpshuis.

dinsdag, 08 januari 2013 08:04

Overblijfouders gezocht!

Overblijfouder worden?Heeft u al een goed voornemen voor 2013? Wat denkt u van overblijfouder worden?

Om het jaar fris en fruitig te beginnen zijn wij namelijk hard op zoek naar nieuwe overblijfouders! Andere mensen in uw omgeving (opa’s, oma’s, buurvrouwen, studenten, oppas etc.) zijn ook van harte welkom om mee te draaien. Het wordt een steeds groter probleem om de overblijflijst te vullen, vandaar dat we hierbij een dringende oproep doen.

donderdag, 13 december 2012 12:44

Kerstballen knutselen!

Kerstballen knutselenWoensdag 19 december gaan we knutselen. We maken kerstballen van papier!

Het wordt een lijm en glitter feest, dus trek niet je mooiste kleding aan.

Tijd: van 14.00 uur tot 16.00 uur is iedereen welkom.

Locatie: Dorpshuis
Kosten: € 1,50 per kind
zondag, 18 november 2012 10:52

Adverteren?

Het is nu ook mogelijk om te adverteren op Hollandscherading.com.

Inmiddels (eind 2012) hebben we per maand ongeveer 1000 bezoekers, het grootste deel hiervan is niet-bewoner. Wanneer men met Google zoekt op "Hollandsche Rading", verschijnt deze website op nummer 1.

Er zijn momenteel 4 mogelijkheden om te adverteren;

Positie

Formaat

Prijs standaard

Prijs bewegende banner

Direct onder de slideshow, op de homepage Banner, 468x60 € 15,00 per maand € 20,00 per maand
In de plaats van de slideshow, op andere pagina's Banner, 468x60 € 13,00 per maand € 17,50 per maand
In de linker- en rechterkolom, op de homepage Banner, 200x90 € 13,00 per maand € 17,50 per maand
Een tekstlink onderaan de homepage Tekstlink € 10,00 per maand nvt

 

U plaatst een banner voor een half jaar.

Als u zelf niet beschikt over een banner, kunnen wij die voor u maken, tegen een redelijke prijs.

Voorbeeld banner 468x60

Voorbeeld banner 200x90


Neem voor meer info contact op met Judith Schoorlemmer, (06) 462 446 62 of info@hollandscherading.com

Ingezonden door Peter de Graaf

TLNTransport en Logistiek Nederland (TLN) heeft de finalisten voor de TLN Ondernemersprijs 2013 bekend gemaakt. Met deze prijs vestigt TLN de aandacht op continue kwaliteitsverbetering en professionalisering in de sector. Een finaleplaats voor de prestigieuze prijs is het resultaat van een selectieproces met als speciaal jaarthema ‘Excelleren in ICT'. De Ondernemersprijs wordt op 24 november 2012 tijdens het jaarcongres van TLN uitgereikt in de Efteling, te Kaatsheuvel. De uitreiking zal worden gedaan door demissionair minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen.

vrijdag, 16 november 2012 14:50

Debat over lokale voorzieningen

Ingezonden door de SGP

SGPSGP organiseert debat over lokale voorzieningen

Maartensdijk – Regelmatig blijkt dat belangrijke voorzieningen in dorpskernen niet meer vanzelfsprekend zijn. Ook in gemeente De Bilt verdwijnen steeds meer voorzieningen uit de dorpskernen. Dit zorgt voor veel ongemak en onbegrip bij burgers. Bovendien is het niet goed voor de economie. De SGP maakt zich hierover zorgen en wil een lans breken voor voldoende en betaalbare voorzieningen.

dinsdag, 13 november 2012 11:00

Sinterklaas in Hollandsche Rading

Ingezonden door Jeugd- en Jongerenwerk Hollandsche Rading

Sinterklaas in Hollandsche RadingOp zaterdag 24 november brengen Sinterklaas en zijn zwarte pieten weer een bezoek aan Hollandsche Rading. Alle kinderen en ouders zijn welkom!

Het feest begint om 16.30 uur in het Dorpshuis.

vrijdag, 09 november 2012 18:55

Uitnodiging!

CommunityAan alle bewoners van Hollandsche Rading

Ingezonden door Thijs van der Wel en Erik Verhulp

Dinsdag 20 november is er een bijeenkomst in het dorpshuis met relevante onderwerpen betreffende ons dorp. Vooral ook de start van de Community Hollandsche Rading. U bent van harte welkom vanaf 19:30 uur in het dorpshuis.

zaterdag, 03 november 2012 14:02

Stem op 'De Bilt schrijft'

Ingezonden door Petra Cremers

Kern met PitHet in Groenekan opgestarte project De Bilt Schrijft is in de race voor de provinciale bokaal van Kern met Pit, de leefbaarheidswedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij.

Dit jaar bepaalt het publiek voor het eerst mee wie de winnaar wordt. Verhoog de kansen van het project door via deze link te stemmen op De Bilt Schrijft: 

http://www.kernmetpit.nl/Editie+2012/Deelnemende+projecten+2012/136429.aspx?t=De+Bilt+Schrijft

woensdag, 24 oktober 2012 17:55

Verhalen van Vroeger en nu

Ingezonden door Petra Cremers

Verhalen van Vroeger en nuHoe was en is het leven in de gemeente De Bilt? Die vraag stond centraal bij het project De Bilt Schrijft. Gedurende achttien maanden zijn inwoners en oud-inwoners uitgenodigd om een persoonlijk verhaal te vertellen. We hebben achttien schrijfthema’s aangeboden die zich leenden voor een verhaal uit een van de dorpen van De Bilt. Mensen stuurden hun bijdrage naar de redactie of lieten zich interviewen door een van de medewerkers van De Bilt Schrijft.

dinsdag, 23 oktober 2012 14:40

Smiley op de Tolakkerweg

Smily op de TolakkerwegIn goed overleg tussen de Provincie Utrecht en Veilig Hollandsche Rading is overeengekomen dat voor de periode November / December 2012 weer een Smiley opgehangen wordt op het traject Tolakkerweg, binnen de bebouwde kom.

zaterdag, 13 oktober 2012 11:32

Inbraak Tolakkerweg

Ingezonden door VHR InbraakDe politie heeft meegedeeld dat er vanochtend een inbraak heeft plaatsgevonden aan de Tolakkerweg, rond 06.30. Het geheel heeft nog geen 20 minuten geduurd. Men heeft een buurt-onderzoek gedaan, verdere gegevens zijn me niet gegeven.

woensdag, 22 augustus 2012 10:03

Treintje rijden

Open dag Stoomgroep Rading SpoorOp zaterdag 25 augustus rijden de (stoom) treinen weer! In de bossen aan de Karnemelkseweg, wel te verstaan.

Dan laten de leden van Stoomgroep Rading Spoor zien, waar zij zich in hun vrije tijd mee bezig houden. Kinderen kunnen meerijden op de treinen! Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is een ieder welkom om te genieten van een gezellige sfeer en de rijdende stoomtreinen.

Kom op de fiets als het kan, er is slechts en beperkt aantal parkeerplaatsen.

Entree is gratis.

 

 

 

{module Social Media}

woensdag, 20 juni 2012 18:17

Aanpassingen Tolakkerweg

VHR(Ingezonden door VHR) In overleg met de provincie is overeenstemming bereikt over de volgende maatregelen die verder moeten bijdragen aan de veiligheid op de Tolakkerweg:

vrijdag, 15 juni 2012 11:56

Bijeenkomst inzake het Dorpshuis

Buitengebied van het nieuwe dorpshuisNaar aanleiding van de vragen die gesteld zijn tijdens de vergadering van het WDW Hollandsche Rading op 23 mei j.l zal een extra avond voor de werkgroep worden ingepland.

Tijdens de avond krijgen alle deelnemers van de werkgroep de gelegenheid hun vragen kort en krachtig toe te lichten. De vragen zullen plenair besproken en beantwoord worden.

woensdag, 13 juni 2012 18:07

Grote opkomst in Hollandsche Rading

De bijeenkomst op 4 juniMaandag 4 juni ’12 werd een bewonersavond gehouden in Hollandsche Rading, waar 70 belangstellenden op af kwamen. De initiatiefnemers Ebbe Rost van Tonningen, Rob Adriaansen en Judith Schoorlemmer waren tevreden onder zoveel belangstelling en over de geanimeerde sfeer tijdens de bijeenkomst.

De avond stond in het teken van het bevorderen van een gemeenschapsgevoel. In de serie van zeven sprekers opende Ebbe Rost van Tonningen de avond, waarin hij de positieve aspecten van het wonen in Hollandsche Rading benadrukte, zoals het station waarvan de grote voordelen nog te weinig worden gebruikt.

vrijdag, 01 juni 2012 19:36

Besloten website voor inwoners

U bent als inwoner van Hollandsche Rading ingelogd in de website.
vrijdag, 01 juni 2012 12:00

RTV Utrecht

RTV UtrechtRTV Utrecht heeft het voornemen om maandag aanstaande aandacht te besteden aan onze bijeenkomst/initiatief op maandagvond. Dit zal zijn in het programma “U Vandaag” dat van 18.00 tot 18.30 wordt uitgezonden.

Het voornemen wordt werkelijkheid indien de kijkers van “U Vandaag” in meerderheid op het item van H’Rading stemmen.

donderdag, 24 mei 2012 19:08

Hollandsche Rading bundelt haar krachten

Hollandsche RadingOp maandagavond 4 juni om 20.00 uur vindt een bijeenkomst plaats  in het Dorpshuis (nabij de Bosbergschool) waarvoor alle bewoners van Hollandsche Rading welkom zijn. Verschillende bewoners in Hollandsche Rading hebben elkaar gevonden in een gemeenschappelijk initiatief om Hollandsche Rading beter op de kaart te zetten. Er zijn vijf sprekers, die ieder in vijf tot tien minuten korte en krachtige presentaties houden. Achtereenvolgens zijn dat gemeenteraadslid Ebbe Rost van Tonningen over ‘versterking door samenwerking’, Robert Adriaansen over veiligheid in het dorp, Judith Schoorlemmer over de nieuwe website voor Hollandsche Rading, Erik Verhulp over de voortgang plannen A27 en Maurits de Bruin over het lokale ondernemersnetwerk.

donderdag, 17 mei 2012 12:36

Oproep voor 'De Bilt Schrijft'

De Bilt schrijftIngezonden door Petra Cremers

Net afgerond is de audiotour die jullie dorpsgenoot Emke Teitsma in opdracht van De Bilt Schrijft heeft gerealiseerd. Daarnaast werken we aan een jubileumboek dat in 2013 gaat verschijnen, zo sluiten we aan bij het 900-jarig jubileum van de gemeente De Bilt.

We hebben al veel verhalen uit de dorpen van De Bilt.

maandag, 23 april 2012 16:40

Koninginnedag 2012!

Het is weer bijna zover, Koninginnedag in Nederland!Programma Koninginnedag

Het Oranjecomitee van Hollandsche Rading heeft weer enorm haar best gedaan en veel werk verzet. We hebben een boordevol programma met activiteiten voor jong en oud!

 

Download hier het programma voor 30 april!

zaterdag, 07 april 2012 09:58

Nu ook op Facebook!

HR op FacebookJa het kon niet uitblijven; Hollandsche Rading.com nu ook op Facebook. Ik heb een pagina aangemaakt, waar alle berichten van website ook op worden geplaatst.

zaterdag, 31 maart 2012 19:17

Paaseieren zoeken

Paaseitjes zoeken!Op  zaterdag 7 april gaan we weer paaseieren zoeken. Alle kinderen uit Hollandsche Rading zijn natuurlijk welkom. Jij komt toch ook? Vergeet niet om een tasje, mandje of emmertje mee te nemen om de gevonden paaseieren in te doen. Ook dit jaar zijn er weer 3 gouden eieren verstopt. Vind jij deze keer het gouden ei?

maandag, 26 maart 2012 16:25

Eindelijk, een forum!

Ik heb in de loop der tijd vele verzoeken gehad om een forum te installeren op de website.

En eindelijk heb ik er dan een forum op gezet. Iedereen kan alle berichten lezen, maar om zelf een bericht te plaatsen moet je een ingelogd lid zijn. Laten we hopen dat een ieder hier zijn of haar ei kwijt kan!

Ga naar het forum.

zaterdag, 10 maart 2012 10:34

Adverteren?

Zelf adverteren met een banner? Dat kan!

Voor € 10,00 per maand, exclusief BTW, kunt u een banner van 468x60 geplaatst krijgen. deze verschijnt op de homepage, onderaan de artikelen.

Uw advertentiebanner rouleert dan met andere advertenties.

Binnenkort worden meer advertentieplaatsen ter beschikking gesteld.

Neem contact op als u een banner wilt plaatsen!

dinsdag, 28 februari 2012 19:15

'Beursvloer De Bilt'

Samen voor de De BiltWilt u als bedrijf uw betrokkenheid met de samenleving vormgeven en een steentje bijdragen aan een sterkere maatschappij? Meld u dan aan voor de Beursvloer De Bilt en maak een match! De ingediende wensen van de deelnemers vindt u vanaf 17 februari op  www.samenvoordebilt.nl.

zondag, 15 januari 2012 18:22

Gezocht: mooie verhalen

De eerste audiotour van Hollandsche Rading is in de maak! In deze audiotour spelen de inwoners de hoofdrol. Zij vertellen hun eigen verhalen over hun leven in ons dorp. Het thema van de audiotour is:  Bouwers van Hollandsche Rading. De timmerman bouwde aan een huis, de veldwachter aan veiligheid, de schoolmeester aan kennis en de plaatselijke horecaondernemer aan gezelligheid. Zo bouwde iedereen op zijn eigen manier mee aan ons mooie dorp en aan de gemeenschap Hollandsche Rading.

woensdag, 04 januari 2012 09:50

De beste wensen voor 2012 van VHR!

Beste dorpsgenoten,

Eerst en vooral een gezond, voorspoedig en veilig 2012 gewenst! Het is reeds enige tijd geleden dat u de laatste e-mail update ontving vanuit VHR. Echter, achter de schermen is een hele hoop gaande, vooral op het gebied van communicatie en overleg met lokale en regionale overheden. Dus hoewel minder zichtbaar, zijn we volop in beweging.

dinsdag, 03 januari 2012 17:22

Dat was 2011, op naar 2012

20122011 is achter de rug. Wat is er allemaal gebeurd in Hollandsche Rading?

 

Omdat de bewoners van HR zich zorgen maken om de criminaliteit in het dorp, is de werkgroep 'Veilig Hollandsche Rading' opgericht. Bewoners verenigen zich om samen met de gemeente en politie de overlast door criminaliteit aan te pakken. In april hebben bewoners samengewerkt met de politie, waardoor leden van een groep auto inbrekers gepakt konden worden.

maandag, 19 december 2011 09:26

De Houten Steen

De Houten SteenWie weet waar dit huis staat?

Op de foto ziet u het huis 'De Houten Steen'. Dit huis was eigendom van de heer C. van Steenderen en mevrouw J.A. van Houtum, in 1918. De naam van het huis is afgeleid van de achternamen van de eigenaars.

Het huis werd als tweede huis gebruikt om met familie de weekenden en vacanties door te brengen.

TFoto Biltse ondernemer van het jaar 2011ijdens een feestelijke bijeenkomst zijn gisteravond ‘De Biltse Ondernemers van het Jaar 2011’ bekendgemaakt. In de categorie startende bedrijven is Perron Peet de winnaar. Groupe LFE heeft gewonnen in de categorie bestaande bedrijven. Natuurwinkel Eko Plaza is de nummer één in de categorie winkels. Zij mogen de titel 'De Biltse Ondernemer van het jaar' dragen en kregen daarnaast een beeldhouwwerk van Luigi Amati.

donderdag, 27 oktober 2011 17:10

Afgesloten parkeerplaats

Ingezonden door VHR

Een bescheiden succesje voor Veilig Hollandsche Rading: in navolging op enkele voorvallen op of in de nabijheid van de parkeerplaats Goois Natuur Reservaat aan de Vuurse Dreef is op voorstel van VHR en in goed overleg met bestuur en beheerders van GNR besloten om een hek te plaatsen zodat de parkeerplaats afgesloten kan worden. 

woensdag, 05 oktober 2011 10:26

Verkiezing Biltse Ondernemer van het jaar 2011

Biltse OndernemersDe Biltse Ondernemers Prijs is een initiatief van de Biltsche Ondernemers Federatie (BOF, Lions Bilthoven en de gemeente De Bilt.) De BOF is de koepelorganisatie van alle ondernemersverenigingen in de gemeente De Bilt. Elke 2 jaar organiseert zij de verkiezing van de Bitse Ondernemer van het jaar.

 

Er zijn 3 categorien; Winkeliers, Bedrijven en Startende Ondernemers.

 

Bedrijven, instelingen en bewoners kunnen ondernemers hiervoor nomineren. Dit kun je doen door het formulier

dinsdag, 04 oktober 2011 17:41

Bedankt voor je aanmelding

Bedankt voor je aanmelding op onze emailservice.

Zodra er een nieuw artikel wordt gepubliceerd op deze website, zul je dit artikel direct in je emailbox ontvangen!

Naar de homepage

dinsdag, 04 oktober 2011 17:07

Vergadering VHR 10 oktober - agenda

Het voorval bij de GNR-parkeerplaats gisterenavond heeft wederom aangetoond dat het de moeite loont om alert te blijven, en zaken tijdig te communiceren bij buren, omwonenden, politie, etc. Communicatie zal dan ook een punt van prioriteit zijn tijdens de eerstkomende vergadering op 10 oktober a.s. Maurits de Bruin heeft voorgesteld om een ''rollende agenda'' te hanteren, hieronder staat de agenda van de laatste vergadering, met daaronder de nieuwe punten. Als er nog andere zaken zijn die besproken moeten worden kunnen we die altijd onder het kopje ''Wat verder ter tafel komt'' scharen. Ik zie jullie graag op 10 oktober om 20.00 uur in De Paddestoel, als je verhinderd bent maar wel een punt van aandacht wilt aangeven

dinsdag, 04 oktober 2011 17:02

04-10-11 - Nieuw incident voorkomen?

Ingezonden door Rob Adriaansen.

Gisteravond kwam een melding binnen van een verdachte rode Citroen Saxo op de parkeerplaats van het Gooisch Natuur Reservaat. Drie jonge mannen waren bij de auto, twee gingen even later het dorp in terwijl een derde bij de auto bleef. Ik heb melding gemaakt bij de politie, die binnen 7 minuten ter plaatse was en even later ook 2 jonge mannen staande gehouden heeft. 

De heer Van Dijk van politie De Bilt moedigt dit soort acties aan, omdat inbrekers ontmoedigd worden en omdat erger voorkomen wordt. Als iemand verdachte zaken waarneemt, schroom dan niet om

donderdag, 29 september 2011 12:21

Vergadering VHR 10 oktober

Ingezonden door de VHR

 

Op 26 oktober zal de VHR (Veilig Hollandsche Rading) een vergadering hebben met de burgemeester, over de veiligheidstopics in ons dorp.

 

Om dit voor te bereiden worden de inwoners van Hollandsche rading uitgenodigd voor een bijeenkomst op 10 oktober om 20.00 uur in de Paddestoel.

zondag, 04 september 2011 12:07

Bijeenkomst in Hollandsche Rading

Op dinsdag 13 september organiseert de gemeente een bijeenkomst in Hollandsche Rading.

Met deze bijeenkomst wil de gemeente de inwoners van Hollandsche Rading op de hoogte brengen van de stand van zaken rond de realisatie van het nieuwe dorpshuis en de aanleg van het Waadpad.

Bij de bijeenkomst zijn wethouders Ditewig en Kamminga aanwezig en de desbetreffende projectleiders geven een toelichting op de stand van zaken.

donderdag, 18 augustus 2011 16:30

VEILIG HOLLANDSCHE RADING (VHR) ZET IN OP 30-KM

Ingezonden door VHR

 

{module Foto's nieuws|none} De betrokken buurtbewoners (verenigd in VHR) hebben in samenwerking met de Gemeente en De Bosbergschool een actieplan opgesteld tot het verhogen van de bewustwording dat er een 30-KM zone is in Hollandsche Rading.

Dit weekend zal er allereerst een spandoek opgehangen worden om aan te geven dat de kinderen van het dorp weer naar school gaan.

2013 de BiltIngestuurd door 'Wijk- en Dorpsgericht werken'


Namens het bestuur van de Stichting Zomerconcerten De Bilt nodigen wij u uit tot het bijwonen van een Goodwillconcert door de

Marinierskapel der Koninklijke Marine onder leiding van Majoor Harmen Cnossen op zondag 17 juli van 14.00 tot 16.00 uur.

Het concert vindt plaats achter Paviljoen Beerschoten, Holle Bilt 6, 3732 HM De Bilt.

Dit concert moet gezien worden als een opmaat naar de viering van 900 jaar De Bilt in 2013. Vandaar ook onze samenwerking met Stichting 900 jaar De Bilt, de overkoepelende organisatie, die de festiviteiten in en naar 2013 coördineert.

dinsdag, 07 juni 2011 07:42

Vooraankondiging

Het Dorpsoverleg WDW Hollandsche Rading maakt bekend dat een algemene vergadering gehouden zal worden in het tijdelijk dorpshuis om 8 uur ’s avonds op woensdag 22 juni 2011. Wij nodigen u allen van harte uit voor deze openbare bijeenkomst!

vrijdag, 27 mei 2011 07:39

Start ontwerpfase dorpshuis

De realisatie van het nieuwe dorpshuis in Hollandsche Rading komt steeds dichterbij.

Nadat het college van burgemeester en wethouders in november 2010 het ruimtelijk en technisch programma van eisen vastgesteld heeft, is nu een start gemaakt met de ontwerpfase. De gemeente geeft in deze fase samen met gebruikers en omwonenden vorm aan het dorpshuis.

HOLLANDSCHE RADING – Een insluiper werd op zondagmiddag 22 mei twee keer betrapt.

Rond 13.30 uur bevond een 19-jarige vrouw uit Hollandsche Rading zich op de eerste verdieping van haar woning aan de Graaf Florisweg. Zij hoorde de achterdeur open en dichtgaan en zag vervolgens iemand van haar terrein wegfietsen. Zij ging achter de verdachte aan en hield de man, 31 jaar oud en zonder vaste woon- of verblijfplaats, met enkele passanten staande. De man hing een smoesje op over zijn aanwezigheid in haar woning. De politie werd gewaarschuwd en agenten gingen ter plaatse. De vrouw miste niets uit haar woning en wilde geen aangifte doen. De agenten konden de verdachte dus niet aanhouden.

Artikel in de VierklankIngezonden door David Vermeulen

Zondagavond 24 april rond 10 uur is in Hollandsche Rading een aantal jonge allochtone rovers opgepakt
die op de Vuursche Dreef aan auto’s en zelfs in auto’s bezig waren te zoeken naar hun gading.
Zodra dat door dorpsgenoten werd gezien, kwam het veiligheid-meldingssysteem tot leven.

 

HOLLANDSCHE RADING - Bij wijnhandel Vintastique in Hollandsche Rading heeft dinsdag korte tijd brand gewoed.

Een stapel pallets die tegen het pand aan de Graaf Floris de Vijfdeweg aanstond, vatte om onduidelijke reden vlam.


Even werd gevreesd dat de vlammen zouden overslaan naar de wijnhandel zelf maar dat wist de brandweer te voorkomen.
Hoe het vuur is ontstaan weet de brandweer nog niet.

 

Bron: www.rtvutrecht.nl

 

{module facebook button|none}

zondag, 01 mei 2011 13:23

Nieuwe foto's

Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd, waaronder die van Koninginnedag! Klik hier voor de foto's

zaterdag, 30 april 2011 09:07

Koninginnedag

Koninginnedag 2011 HRHeb je leuke foto's en/of video's van Koninginnedag in Hollandsche rading en wil je die plaatsen op de site?

 

Stuur ze naar judith.s@planet.nl. Ik draag zorg voor plaatsing!

KNAP STAALTJE SAMENWERKING POLITIE

Ingezonden door: Monique Brehm
 
Zondagavond 21.45 uur komt er een melding binnen dat er een groep van circa acht jongeren op de Vuurse Dreef in Hollandse Rading aan en in auto's zitten.

Hollandse Rading tot aan het station valt onder politie Gooi en Vechtstreek, daarna voorbij de spoorbomen valt onder politie Utrecht.

Daar de jongens richting de Dennenlaan wegrennen, moest ook de politie uit Utrecht er aan te pas komen.
 
Met hoge snelheid rijden een aantal politiewagens over de Utrechtseweg en binnen enkele minuten staan er zeven diensauto's en een macht aan politieagenten.

Buren die het gezien hebben komen naar buiten en wijzen de sandalen aan die de op de vlucht geslagen jongens zijn verloren en vertellen tot in detail wat ze gezien en meegemaakt hebben.

In nog geen vijf minuten heeft de politie al drie alochtone jongeren te pakken en zwerven er nog vijf in de omgeving.

De samenwerking met de politie Utrecht gaat snel en loopt gesmeerd.

De jongeren worden meegenomen en overgebracht naar het bureau.

Snelle aktie !!
 
Bron: www.drimble.nl
zondag, 17 april 2011 00:00

Video's

Video's van Hollandsche Rading;

Station Hollandsche Rading herfst 2012

 

Open dag Rading Spoor 2012

Koninginnedag 2011

 Lijk gevonden langs de A27

De Giro door Hollandsche Rading in 2010

Kijk mee met de machinist, Hollandsche Rading-Utrecht Overvecht.

Soest Hilversum de Bilt: Vuurschepad Hollandsche Rading to Planetenbaan Maartensdijk

 


 

 

Boerderijbrand in Hollandsche Rading

 

 

 

 

 

zondag, 17 april 2011 13:05

Koninginnedag 2011

Oranjecomité

 

Programma 30 aprilHet Oranje comité heeft ook dit jaar weer haar uiterste best gedaan om er op 30 april 2011 een onvergetelijke dag van te maken in Hollandsche Rading!

[rokdownload menuitem="105" downloaditem="5" direct_download="true"]Lees hier het programma (PDF)[/rokdownload]

vrijdag, 15 april 2011 11:32

Wonen aan de snelweg; Zembla

Morgen, zaterdag 16 april 2011, om 22.30 uur, is er een interessante uitzending van Zembla, over wonen aan de snelweg.

 

Klik hier voor de aankondiging van de uitzending.

 

(met dank aan Jos Slats voor het inzenden)

woensdag, 13 april 2011 07:53

Er gebeurt veel in ons dorp!

Ja er is veel gaande in ons mooie dorp. De uitbreiding van de A-27, de bouw van het nieuwe dorpshuis en nog veel houdt ons bezig.

Als je een bijdrage wilt leveren, of je hebt ideeen voor deze website, maar geen zin/tijd/kennis om het zelf op de site te plaatsen? Stuur me dan even een email. Dat kan via de contactpagina, maar ook via mijn emailadres:  info@dutchwebcreation.com

 

Judith

Hollandsche Rading.

Een 19-jarige man stapte gisteravond rond half elf uit de trein, pakte zijn fiets en werd even later klemgereden op de Graaf v Floris Weg. Twee fietsers bedreigden hem met iets wat op een vuurwapen leek en beroofden hem van zijn spullen.

Signalement dader 1:
- blank
- 20 – 25 jaar oud
- 1.80 – 1.85 meter
- dun
- vermoedelijk kaal
- donker gekleed met een donker petje
- sprak met een plat accent
- De dader fietste op een te kleine fiets, met aan de achterzijde een standaard die over de grond sleepte.

Signalement dader 2:
- licht getint
- 20 – 25 jaar oud
- 1.85 – 1.90 meter
- Breed postuur
- Vermoedelijk kort donker kroeshaar
- Donker gekleed met een donker petje

zondag, 24 januari 2010 20:40

Historisch materiaal

Op korte termijn worden hier enkele historische documenten uit Hollandsche Rading getoond. De heer A. Doedens heeft mij hier enorm mee geholpen, mijn dank hiervoor!

 

Als er meer mensen zijn die beschikken over historisch materiaal en dit willen publiceren op deze website, neem dan even contact met mij op, er is veel vraag hiernaar!

zondag, 24 januari 2010 20:30

Gedicht

Simone Wils is een jaar of 10 geleden in Hollandsche rading komen wonen, onder de indruk van de rijkdom van de bossen! Ze heeft er een mooi gedicht over geschreven en wil dit met ons delen;


Lievelingslaan

Zon breekt zacht en ongewapend

door de prilte

van het pasgeboren lover

Het geluk wordt vloeibaar

en ik drink

diepgeroerd

het gulle groen

van beuken en berken

Nooit heb ik geweten dat zij het waren

die ik zo miste.

 

Simone Wils, 4-5-1998.

maandag, 21 december 2009 07:08

Oproep!

Wie is de aardige man van ongeveer begin 60, grijs, kort haar, weet veel van de natuur en woont in het bos in Hollandsche Rading? Op zondag 20 december heeft hij 3 dames geholpen die na een wandeling waren 'gestrand' in Hollandsche Rading. Hij heeft de dames een lift gegeven naar Baarn.

Nu heeft 1 van de dames per ongeluk de muts van deze heer meegenomen en ze wil hem graag terugvinden om de muts te retourneren.

Lees verder...

maandag, 21 december 2009 07:03

Oproep!

'Op zondag 20 december zijn wij, 3 vrouwen, na een lange NS wandeling in Hollandsche Rading aangekomen en konden niet verder omdat door de sneeuw de treinen niet reden. Een zeer aardige man in een Jeep heeft ons een lift gegeven naar Baarn.

Hij is een inwoner van Hollandsche Rading, woont er al zo'n 30 jaar en woont zoals hij zei op de meest zuidwestelijke wal van de Utrechtse heuvelrug, in het bos.

Het is een rijzige man met grijs haar, ergens begin 60 denken wij, grijs kort haar. Weet veel van de natuur, erg aardig , volgens ons een bourgondisch type..!

Per ongeluk heb ik zijn muts meegenomen, en dat voelt zo onaardig, te meer omdat hij nog vroeg of het niet zijn muts was, in het donker niet goed gekeken.Ik zou het zo vervelend vinden dat hij zijn goede vertrouwen in ons beschaamd zou zien.

Ik heb gegoogeld en dacht misschien op deze manier achter zijn naam te komen zodat wij hem kunnen bedanken en zijn muts teruggeven.

Omdat er niet veel mensen in H. Rading wonen hoop ik ten zeerste dat U weet over wie we het hebben. Zo ja, zou U mij zijn naam en adres kunnen geven, dan nemen we contact op'.

woensdag, 25 november 2009 19:06

Ik heb de pers gehaald!

De VierklankVanavond viel de Vierklank op de deurmat. Onze regionale, veel gelezen krant. Even geleden heb ik over mezelf en deze website een interview gegeven aan Annemieke van Zanten, journaliste. Het was een erg leuk gesprek en het resultaat kun je lezen in de bijlage!

 

Klik op de afbeelding of hier, om het artikel te lezen.

Er komen drie bewakingscamera's op het parkeerterrein bij station Hollandsche Rading. De camera's worden waarschijnlijk in januari 2010 geplaatst. De camera's zijn onderdeel van een proef van de Nederlandse Spoorwegen (NS) naar de effecten van camerabewaking op onbetaalde parkeerterreinen bij stations.Bij het station Hollandsche Rading werd begin 2009 op klaarlichte dag een groot aantal geparkeerde auto's opengebroken. Daarna parkeerden autobezitters hun auto's in de omliggende straten en bezorgden hiermee overlast voor de omwonenden. De gemeente De Bilt heeft de NS gevraagd om de mogelijkheden voor camerabewaking op dit parkeerterrein te onderzoeken.

De Nederlandse Spoorwegen gaat bij drie onbetaalde parkeerterreinen onderzoeken wat de effecten van camerabewaking zijn. Het onderzoek wordt gecombineerd met een onderzoek naar de (sociale) veiligheid.

De realisatie, het beheer en onderhoud van de apparatuur en het beheer van de beelden heeft de NS uitbesteed aan Q-Park. Dit bedrijf heeft de camerabewaking op 50 andere NS-parkeerterreinen onder haar hoede. Voor het vrijgeven van beelden gelden de regels van de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

De Bilt en de NS betalen elk de helft van de aanlegkosten van ongeveer € 40.000. De gemeente vraagt het Bestuur Regio Utrecht (BRU) de kosten te subsidiëren.

zaterdag, 10 oktober 2009 13:16

02-10-09 Hollandsche Rading bezorgd om A27

HOLLANDSCHE RADING - Bewoners van Hollandse Rading maken zich zorgen om de mogelijke verbreding van de A27.

Dat bleek donderdag op een bijeenkomst over de Ring Utrecht in het gemeentehuis van De Bilt.

 

De bewoners zijn bang dat er huizen moeten sneuvelen om ruimte te maken voor de snelweg. Ook inwoners van Groenekan en Maartensdijk vrezen voor hun woongenot.

In Hollandse Rading gingen al geruchten dat Rijkswaterstaat al huizen aan het opkopen is, maar ambtenaren ontkenden dat.

De bewoners van de dorpen maken zich ook zorgen om lawaai en de luchtkwaliteit. Ze willen dat Rijkswaterstaat een stuk snelweg overkapt.

 

Bron:rtvutrecht.nl

Uitnodiging van Stichting Kunst en Cultuur

 

In oktober is het weer de Nationale Week van de Geschiedenis. Het thema is dit jaar ‘Oorlog en Vrede’. SKC heeft drie bijzondere activiteiten georganiseerd in samenwerking met de Fotoclub Bilthoven, Boekhandel Bouwman en De Werkplaats. Je bent van harte welkom!

‘Oorlog en vrede’ in De Bilt

Vrijdag 16 oktober kun je genieten van een interessant en cultureel programma met daarin livemuziek, toneel, de fototentoonstelling ‘Vrede’ en de lezing:

Buitenlandcorrespondent Dirk Jan van Baar (HP/De Tijd) geeft zijn visie op de buitenlandse politiek van Amerika en Europa en stelt dat tot op de dag van vandaag de naweeën van de Vietnamoorlog zichtbaar zijn in het internationale defensiebeleid.

"De permanente echo van Vietnam"

Gedurende de gehele WvdG ben je van harte welkom bij Boekhandel Bouwman voor de ex libristentoonstelling ‘1940-1945’. De tentoonstelling wordt geopend door de samensteller zelf, Pieter Burggraaf. Hij zal dan een toelichting geven op het bijzondere karakter van deze grafische kunstwerkjes.

Zaterdag 24 oktober is de lokale geschiedenis het onderwerp van een wandeling door de Westbroekse zodden. Historicus Anne Doedens vertelt boeiend over de conflicten die zich hier in de Middeleeuwen en later hebben afgespeeld met als hoogste inzet: turf.

Startpunt: Bert Bospad, Kerkdijk 79 in Westbroek om 13.00 uur. Eindpunt: Graaf Floris V weg in Hollandsche Rading alwaar een kleine versnapering op de deelnemers wacht. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden via onze website hoeft niet, maar is wel handig in geval van aanpassingen in het programma door bijvoorbeeld weersomstandigheden.Tot ziens bij een van onze activiteiten!

 

 

 

Datum: vrijdag 16 oktober.


Locatie: De Werkplaats, Kees Boekelaan 12 te Bilthoven.


Start: 19.30 uur. Toegang: 5 euro incl. consumptie. Kaartverkoop bij Primera, Maertensplein 24 te Maartensdijk, Boekhandel Bouwman, Hessenweg 168 in De Bilt en aan de zaal.

 

 


Ex libris ‘1940-1945’

Wil je op de hoogte blijven van deze en andere culturele activiteiten van Stichting Kunst en Cultuur? Kijk op www.kunstdebilt.nl en geef je op voor de
nieuwsbrief.
Datum en aanvang opening: donderdag 15 oktober om 20.00 uur. We vinden het leuk als je daarbij aanwezig bent. Locatie: boekhandel Bouwman, Hessenweg 168, De Bilt. De tentoonstelling is tot en met 24 oktober gratis te bezoeken.Wandeltocht ‘Oorlog en vrede in het veen’

Op 30 september ontmoet de VVD de inwoners van Hollandsche Rading: over verkeer, Tergooiziekenhuis en het Dorpshuis

Persbericht: VVD ontmoet de kern Hollandsche Rading op woensdag 30 september.

Op 30 september 2009 organiseert de VVD De Bilt een kernbijeenkomst in het Dorpshuis van Hollandsche Rading. Aanvang: 20.00uur. Zaal open: 19.30uur.

De VVD wil graag naar de inwoners luisteren en met hen overleggen over onderwerpen als:
Hollandsche Rading en het verkeer: mobiel en toch leefbaar? (A27, Tolakkerweg, spoor, vliegveld Hilversum).
Hollandsche Rading en het veel moeilijker bereikbaar worden van de spoedeisende hulp (Tergooiziekenhuis). In noodgevallen is hulp straks alleen kilometers verder te krijgen …
Hollandsche Rading en zijn snel te bouwen Dorpshuis. Het besluit is gevallen, nu snelle uitvoering!
Wat verder door de inwoners ter tafel wordt gebracht.

Wij nodigen de inwoners van harte uit voor dit overleg!
De VVD: uw lokale partij bij uitstek, de partij die ook na de verkiezingen voor uw belangen opkomt!

De Tennisvereniging Hollandsche Rading viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Veel bewoners uit Hollandsche Rading en de directe omgeving hebben in de afgelopen veertig jaar getennist bij deze echte dorpsvereniging, eerst op twee banen en later op vier banen.

 

Bent u ooit lid geweest van onze tennisvereniging en wilt u uw herinneringen aan die tijd nog eens ophalen met andere oud-leden? Dan bent u van harte welkom om op zondag 13 september het lustrum met ons te vieren. Tijdens de borrel worden ook enkele oud-leden, die zich op bijzondere manier hebben ingezet voor de vereniging, in het zonnetje gezet. Aanvang van de bijeenkomst is 16.30 uur.

 

Op 13 september worden in de ochtend en middag de finales van de Senioren Clubkampioenschappen gespeeld en beginnen de Junioren Clubkampioenschappen, iedereen is hierbij van harte welkom.

 

Meer info: www.tvhollandscherading.nl.

Een leegstaand pand aan de Kanaaldijk in Hollandsche Rading (vlakbij Nieuw Loosdrecht) heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag (30 mei) in brand gestaan.
De brand werd rond 0.15 uur ontdekt. De blusploeg uit Maartensdijk heeft de brand geblust.

De politie vermoedt dat er mogelijk brand is gesticht in de woning. De bewoners bleken niet thuis, wel hadden omwonenden enkele personen op bromfietsen gehoord.

 De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze zaak, belt u dan met de politie via 0900-8844.

U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000

maandag, 06 april 2009 11:48

02-04-09 Geldautomaat verdwijnt

Geldautomaat in Hollandsche Rading verdwijnt

 

Vanaf 15 april 2009 verdwijnt de geldautomaat in Hollandsche Rading. Rabobank Hilversum-Vecht en Plassen heeft dit besloten om veiligheidsredenen.

 

Onveilige situatie door vandalisme en poging tot inbraak

 

In Hollandsche Rading stond sinds de sluiting van de vestiging van de Rabobank alleen een geldautomaat en een brievenbus. Afgelopen zomer is geprobeerd de kluis van de geldautomaat te kraken. Ook was het verwaarloosde pand van de geldautomaat regelmatig doelwit van vandalisme. Onderzoek wees uit dat de geldautomaat vanwege de ligging niet goed te beveiligen is en zeer risicovol. Dit heeft ons doen besluiten de geldautomaat weg te halen.

 

Vragen?

 

Heeft u vragen over de verdwijning van de geldautomaat in Hollandsche Rading? Ronald van Loon, onze manager Verkoop en Service (Rabobank), geeft u graag antwoord. U kunt hem bellen via telefoonnummer (035) 622 22 11 begin_of_the_skype_highlighting            (035) 622 22 11      end_of_the_skype_highlighting.

woensdag, 18 maart 2009 13:18

Informatie

Op deze pagina wordt informatie verzameld over Hollandsche Rading. 

 

Geschiedenis van Hollandsche Rading

 

Informatie over de bouw van het nieuwe dorpshuis

[rokdownload menuitem="88" downloaditem="2" direct_download="true"]Klik hier voor de afvalkalender 2011[/rokdownload]

 

{mosmap width='500'|height='400'|lat='52.176971'|lon='5.177143'|
zoom='3'|zoomType='Large'|zoomNew='0'|mapType='Hybrid'|showMaptype='1'|
overview='0'|text='Hollandsche Rading'|tooltip='DWO'|marker='1'|
align='center'}

11 februari 2009

HOLLANDSCHE RADING - Dat het NS-station Hollandsche Rading een moeilijk geval is als het gaat om de indeling bij een politiekorps, blijkt wel uit het voorval van dinsdagmiddag. Twintig auto's waren bij het station vernield, maar zowel de politie Utrecht als de politie Gooi en Vechtstreek kwamen niet opdagen.


Zijruiten van de auto's waren ingeslagen en er waren spullen ontvreemd. Ook werden de deuren van sommige wagens vernield.

Volgens een van de gedupeerden lag 's middags overal glas op de grond. Toen hij de politie Utrecht belde, hoorde hij dat zij geen auto naar de plek toe kon sturen. Wel hoorde hij dat hij aangifte via internet kon doen.

Volgens een woordvoerder van de politie Utrecht ligt het station Hollandse Rading in de politieregio Gooi en Vechtstreek. Volgens Gooi en Vechtstreek hoort het station bij Utrecht.

vrijdag, 13 maart 2009 21:47

Bewoners

Artikel over wie de bewoners zijn, mogelijkheid om in te loggen en elkaar te leren kennen.

11 februari 2009

HOLLANDSCHE RADING - Hollandsche Rading valt wel degelijk onder de politie Utrecht. In eerdere berichtgeving, naar aanleiding van een artikel op Telegraaf.nl, stond dat er enige onduidelijkheid was over het feit of de stad nu onder het korps Gooi en Vechtstreek valt of onder het korps Utrecht. Een woordvoerder van de politie Utrecht laat echter weten dat de onduidelijkheid gebaseerd is op een misverstand.

 

In de loop van de dag belde een gedupeerde naar de politie Utrecht met de mededeling dat er was ingebroken in zijn auto, die geparkeerd stond bij het NS-station, en dat twintig andere auto's ook de dupe waren. Er kwam echter geen politiewagen, zowel niet van het korps Gooi en Vechtstreek, als van het korps Utrecht.

De man kreeg de mededeling dat hij aangifte kon doen via internet. Achteraf zegt de woordvoerder van het korps Utrecht dat dit een misverstand was. "Als het gaat om één vernielde auto, wordt de gedupeerde inderdaad verzocht via internet aangifte te doen. Maar in dit geval ging het om maar liefst vijftien auto's en in dat geval moet er inderdaad een politiewagen naar de plaats van delict gestuurd worden."  

Surveillerende agenten troffen uiteindelijk 's avonds rond 20.00 uur de vernielde wagens aan. Bij 15 auto’s waren de ruiten ingeslagen. Van de meeste auto’s stond het dashboardkastje open. Gezien het glas op de lege parkeerplekken bestaat het vermoeden dat meer autobezitters slachtoffer zijn geworden. Vermoedelijk zijn de inbraken gepleegd vanaf 07.30 uur tot in de avonduren.

De politie Utrecht is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844, District Binnensticht.

vrijdag, 13 maart 2009 21:35

Geschiedenis van Hollandsche Rading

Rading is een hypercorrecte vorm van raaiing, dat lijn of grens betekent. De naam verwijst naar de destijds omstreden grens van Holland en Utrecht. Met name de grens rond het Gooi was in de middeleeuwen aanleiding voor diverse oorlogen. In 1719 bleek het nodig de grens van Eemnes tot Loosdrecht te voorzien van stenen grenspalen, die nu nog bestaan.

 

De kern Hollandsche Rading is de jongste van de voormalige gemeente Maartensdijk. Tot 1930 was het voornamelijk heidegebied met een paar verspreid liggende boerderijen en enkele daggeldershuisjes. Vanaf 1930 zijn de huizen aan de huidige lanen gebouwd, vaak voor Oud-Indiëgangers. Er ontstond een hechte kern met veel winkeltjes, er kwam een halte aan de spoorlijn Hilversum-Utrecht en het werd een geliefd oord voor vakantiegangers. Monumentaal zijn de stenen grenspalen aan de Vuurse Dreef. Deze markeren de grens tussen de provincies Utrecht en Noord Holland

Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m