Mariken

Mariken

Bericht van de gemeente: beperkte overlast tussen 17 november en 22 december

Nederlandse Spoorwegen laat in deze periode de P+R bij station Hollandsche Rading uitbreiden met 31 plekken en een kiss-and-ride strook. Tijdens de werkzaamheden zijn de bestaande parkeerplekken grotendeels te gebruiken. NS vraagt wel met klem om niet te parkeren in de bocht bij de toegang om het werkverkeer niet te blokkeren.

Ongeveer een week voor het begin van de uitbreiding informeert NS parkeerders met een brief onder de ruitenwisser.

Het werk wordt uitgevoerd door Van Oostrum. Heeft u tijdens de uitvoering vragen, dan kunt u uw vraag en telefoonnummer mailen naar projectbegeleider info@adviesburoriet.nl. U wordt dan teruggebeld.

zondag, 22 oktober 2017 09:50

As. zaterdag weer Repair Cafe

Zaterdag 28 oktober is er weer REPAIR CAFE in het dorpshuis. Van 10 tot 14 uur.

Het recept is bekend: Is er iets stuk? Kom er mee naar het REPAIR CAFE en samen gaan we het proberen te maken.

Elektrische apparaten, gereedschap, meubels, speelgoed, kleding, of wat dan ook, weggooien doen we niet, maar proberen er nieuw leven in te blazen. Ook voor koper en zilver poetsen kun je terecht.

Ingezonden bericht vanuit de Gemeente De Bilt:

Graag informeren wij u over de nieuwe voucherregeling Beleef en Bewonder!

Vanaf 21 augustus tot 21 november kunnen er vouchers van € 500,- of € 1000,- aangevraagd worden door bewonersinitiatieven voor de uitvoering van groene projecten in dorp of wijk. De vouchers worden via het programma Groen aan de Buurt toegekend en worden gefinancierd door de provincie Utrecht.

Op de website van Groen aan de Buurt is een aparte webpagina aangemaakt met meer informatie. Hier kan ook alvast het reglement bekeken worden. Dan weten geïnteresseerden aan welke voorwaarden ze moeten voldoen en hoe ze een voucher kunnen aanvragen. Zie hiervoor de volgende link: http://www.groenaandebuurt.nl/vouchers-beleef-en-bewonder/

 

 

  • Ebbe Rost van Tonningen is kernwethouder van o.a. Hollandsche Rading en houdt donderdag 18 mei van 15.30 - 16.30 uur spreekuur in het Dorpshuis.
  • Het spreekuur is een manier om in gesprek te gaan met het gemeentebestuur. De wethouder luistert naar wat er leeft en kijkt hoe de gemeente bewoners met hun eigen ideeën en initiatieven op weg kan helpen.
maandag, 08 mei 2017 06:03

Werk aan spoorwegovergang

Bericht van de gemeente De Bilt:

Strukton Rail voert op zondag 14 mei spoedwerkzaamheden uit aan de spoorwegovergang in de Vuursche Dreef in Hollandsche Rading. De overweg wordt niet afgesloten. Twee verkeersbegeleiders leiden het verkeer langs het werk. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren is het gehele spoor op zaterdag 13 en zondag 14 mei buiten dienst gesteld.

Bereikbaarheid Hollandsche Rading komend weekend

U kunt dit weekend de spoorwegovergang in de Vuursche Dreef niet oversteken.

Van zaterdagmorgen 19 november om 7.00 uur tot zondagavond 20 november om 19.00 uur asfalteert Strukton Rail bij de spoorwegovergang in de Vuursche Dreef in Hollandsche Rading. In deze periode is er geen oversteekmogelijkheid. Er rijden dit weekend ook geen treinen. Op verzoek van bewoners heeft samen voor Hollandsche Rading contact gezocht met de gemeente en zijn er extra maatregelen getroffen om de bereikbaarheid te waarborgen.

Pendelbusje

Opdrachtgever ProRail laat zaterdag tussen 7.00 en 23.00 uur en zondag tussen 7.00 en 19.00 uur een pendelbusje rijden om voetgangers van de ene naar de andere kant van de overweg te brengen.

Omleiding

Met gele borden is een omleidingsroute in één richting aangegeven. Dorp in: over het fietspad Vuursche Pad vanaf de Dorpsweg in Maartensdijk. Dorp uit: over de Vuursche Dreef via de calamiteitenroute door het bos naar Lage Vuursche. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Past u op beide routes a.u.b. uw snelheid aan wanneer u met de auto rijdt en geef fietsers de ruimte.

Informatie

Omwonenden hebben van ProRail een brief over de komende werkzaamheden ontvangen. Hierin werd nog geen melding gemaakt van het pendelbusje. Als u meer wilt weten kunt u met ProRail contact opnemen via www.prorail.nl/contact of bel 0800 - 776 72 45 (gratis).

maandag, 31 oktober 2016 21:28

UITNODIGING: Dorsphuisbijeenkomst 9 november

Dorpshuisbijeenkomst - Samen voor Hollandsche Rading

woensdag 9 november 20:00 – 22:00 uur

Inloop vanaf 19:45 uur met koffie en thee

Met onder andere:

  • Verbreding A27. Wanneer begint het en wat betekent het voor mij? Presentatie en toleichting voor direct omwonenden door 3 Angle en Rijkswaterstaat
  • Update over de plannen van het Goois natuur reservaat (GNR)

Na afloop is er een (gratis) drankje en hapje.

Zaterdag 10 september was het culinair genieten aan de Tolakkerweg; zo’n 75 bewoners van het Vierkantje hadden de buurtbarbecue nieuw leven ingeblazen. Het weer werkte goed mee, de zon scheen volop en de voorspelde kleine regenbui bleef gelukkig uit.

Met zowel zomerse hedendaagse muziek als een optreden van Ebbe Rost van Tonningen op zijn accordeon hebben vele oude en nieuwe bewoners van de Tolakkerweg kennis met elkaar gemaakt. Jongeren en volwassenen konden, onder leiding van Shanna Rijke Arnout de Calavon, het spelletje KUBB (een Zweeds spel en een combinatie van bowling, petanque en schaken) spelen. De mengeling van oude bewoners van de Tolakkerweg die de meest mooie verhalen hadden (sommigen wonen er langer dan 25 jaar) en nieuwe bewoners die gretig de verhalen van de oude bewoners tot zich namen, gaf de buurtbarbecue een dynamisch karakter.

Cohesie
De afgelopen tijd zijn er veel (jonge) gezinnen bijgekomen op de Tolakkerweg. Voor hen was deze buurtbarbecue bij uitstek de gelegenheid om buurtbewoners te leren kennen. Eén van de buurtbewoners na afloop: ‘Wij wonen hier pas 3 weken en deze bijeenkomst heeft ontzettend geholpen om onze kinderen, die hier nog niet helemaal gewend zijn, zich welkom te laten voelen’. Zelfs toekomstige bewoners van de Tolakkerweg, die er nog niet wonen vanwege een grote verbouwing, waren op de buurtbarbecue aanwezig.

De buurtbarbecue is mede mogelijk gemaakt door de gemeente De Bilt en heeft bijgedragen aan bevordering van de sociale cohesie en een goede en duurzame relatie van de Tolakkerweg-bewoners met de omgeving. (bron: De Vierklank, tekst: Rosita Monsanto)

Van zondagnacht 16 oktober om 1.00 uur tot maandagmorgen 17 oktober om 5.00 uur is het oostelijke deel van Hollandsche Rading niet bereikbaar via de spoorwegovergang in de Vuursche Dreef. ProRail werkt dan aan het spoor.

Met gele borden is een omleidingsroute in één richting aangegeven.

  • Dorp in: over het fietspad Vuursche Pad vanaf de Dorpsweg in Maartensdijk.
  • Dorp uit: over de Vuursche Dreef door het bos naar Lage Vuursche. Deze uitgaande route wordt verhard en geëgaliseerd.Na afloop van de werkzaamheden is de route door het bos alleen bij calamiteiten toegankelijk.

Verkeersregelaars begeleiden de werkzaamheden. ProRail slaat zijn bouwmaterialen tijdelijk op ter hoogte van de Vuursche Dreef. De werkzaamheden kunnen gepaard gaan met geluidhinder.

Met vragen kunt u terecht bij ProRail via www.prorail.nl/contact of anders via 0800 – 776 72 45.

Samen Oplopen zoekt vrijwilligers die tijdelijk een gezin willen ondersteunen.

- Heb je eens in de 1 á 2 weken een paar uur de tijd 

- Wil je voor een tijdje betrokken zijn bij een gezin

- En plezier en voldoening combineren?

Dan is dit echt wat voor jou! 

Ik ben zelf sinds 2 maanden betrokken bij een gezin en kan het echt aanraden.

Kijk voor meer informatie op www.samen-oplopen.nl

Heb je vragen of wil je je aanmelden bij Samen Oplopen als gezin of als vrijwilliger? Neem dan contact op met Christine Thomas, coordinator van Samen oplopen in De Bilt. Zij is bereikbaar op 06-13069608 of per e-mail op samenlopen@mensdebilt.nl.

Het programma Samen Oplopen is een onderdeel van MENS De Bilt

 

Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m