dinsdag, 19 mei 2015 08:28

Start aanbesteding en verloop Raad van State

Geschreven door 

 

Graag reageren wij op een eerder bericht op deze site over de aanbesteding en de procedure bij de Raad van State van het project A27/A1.

 

Rijkswaterstaat is met de aanbestedingsprocedure gestart om een geschikte aannemer te vinden. De eerste stap in deze procedure is de aankondiging. De selectieprocedure duurt ruim een jaar. Rijkswaterstaat verwacht in de tweede helft van 2016 de aannemer bekend te kunnen maken. Vanwege de lange termijn van deze aanbestedingsprocedure heeft Rijkswaterstaat deze nu al opgestart.

 

Raad van State

In totaal heeft de Raad van State 29 beroepen ontvangen op het Tracébesluit van A27/A1. Deze beroepen hebben onder meer betrekking op de gewijzigde aansluiting Bilthoven, het raakvlak met het project Ring Utrecht, geluid en geluidsschermen en luchtkwaliteit. Op 18 maart vond de zitting bij de Raad van State plaats. Waarschijnlijk doet de Raad van State voor de zomer van 2015 uitspraak of het Tracébesluit in stand kan blijven. Mogelijk heeft de uitspraak van de Raad van State consequenties voor het contract, dit wordt dan meegenomen in de aanbestedingsprocedure.

 

Voorbereidende werkzaamheden

Rijkswaterstaat heeft in maart voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor de verbreding van de A1 tussen Knooppunt Eemnes en Aansluiting Bunschoten-Spakenburg. Er zijn 25 bomen gekapt aan de zuidzijde van de A1 vlak vóór aansluiting Bunschoten (rijdend vanaf knooppunt Eemnes richting knooppunt Hoevelaken). Dit is nodig om in de periode van april tot oktober gasleidingen te kunnen verleggen. De bomen die zijn gekapt worden gecompenseerd. Dit zal plaatsvinden in het projectgebied.

 

Inloopspreekuren

Naar aanleiding van de feedback uit de omgeving heeft Rijkswaterstaat besloten vaker haar gezicht te laten zien in de diverse gemeenten. Sinds februari zijn er vier inloopspreekuren georganiseerd in de gemeenten De Bilt, Hilversum en Eemnes. Wij overwegen om deze vaker te organiseren en informeren u hierover via deze website, de lokale media, onze projectwebsite en de digitale nieuwsbrief.

 

Meer informatie?

Wij geven gemiddeld drie keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit. Wilt u zich hierop abonneren, dan kunt u zich hier abonneren op de nieuwsbrief. Algemene informatie over het project kunt u vinden op de projectwebsite van A27/A1: www.rws.nl/a27a1utrecht-eemnes-bunschoten

 

 

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m