dinsdag, 13 december 2016 16:49

Natura2000 - afvoer grond via Hollandsche Rading

Geschreven door 

Beste dorpsgenoten,

Bij sommigen van u is wellicht al bekend dat ter hoogte en westelijk van de Kanaaldijk herinrichting van het landschap plaatsvindt: project Natura2000 Oostelijke Vechtplassen Utrecht. In het kader van die activiteit zal er volgend jaar gestart worden met het afvoeren van in totaal maximaal 300.000 kubieke meter grond, om zo het natuurgebied vorm te geven en de balans van flora en fauna terug te brengen. 

Die afvoer zorgde aanvankelijk voor veel bezorgdheid bij aanwonenden van Graaf Floris de V weg en Tolakkerweg, omdat het niet wenselijk is om 1,5 jaar lang dag in dag uit constant trekkers met kipwagens voor je deur heen en weer te zien rijden. Nog afgezien van alle veiligheidsproblematiek en de wettelijke bepalingen en beperkingen voor structurele inzet van trekkers op provinciale wegen. Ik heb vanmiddag, in aanloop naar de informatieavond in het Dorpshuis, gesproken met Linda Groot en Jeanette van Dam die dit initiatief leiden en zij hebben aangegeven dat het vooralsnog de bedoeling is om die grond af te voeren via een tijdelijke ontsluiting door de polder die aansluit op de rotonde Maartensdijk en daarmee Hollandsche Rading (Graaf Floris en Tolakker) ontziet. Als alternatief wordt gedacht aan vrachtwagens, die een stuk minder overlast bezorgen op de wegen.

Ik ben positief gestemd over de genoemde plannen ten aanzien van afvoer van de grond, het lijkt er op dat de stem van de bewoners gehoord wordt. Voor diegenen die geinteresseerd zijn in de ontwikkeling van het gebied kan ik de informatieavond zeker aanbevelen.

MVG, Rob Adriaansen

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m