donderdag, 30 maart 2017 15:27

Voorkoming fileleed Hollandsche Rading tijdens werkzaamheden A27

Geschreven door 

Veilig Hollandsche Rading heeft afgelopen dinsdag 28 maart met Johan Feld van RijksWaterStaat (RWS)  en Ceciel van Loenhout van aannemer 3Angle om de tafel gezeten om samen de maatregelen te bespreken ter voorkoming van filevorming op de N417 - Tolakkerweg in Hollandsche Rading/Maartensdijk.

 

Johan Feld van RWS gaf enorm veel inzicht en transparantie over de zienswijze en theoretische benadering bij de aanpak van dit dreigende probleem. RWS en 3Angle hebben duidelijk de projecties in kaart gebracht van hoe verkeersdruk tijdens de werkzaamheden op wegen rondom de A27 zou kunnen verhogen en wat voor methoden er toegepast moeten worden om dat te ondervangen.

 

Aannemer 3Angle zal focussen op een aantal ''quick wins'' waardoor al snel vordering gemaakt wordt met het werk en er zodoende minder hinder is. Gecombineerd met een extra baan tijdens de werkzaamheden (dus 3 i.p.v. normaal 2) met een doorgang van 90 km/h levert dat een significant hogere verkeersdoorstroom per uur op in vergelijking met de huidige situatie ter plaatse. 

 

Daarnaast wordt Spitsmijden aangeboden. Op strategische punten worden camera's geplaatst die kentekens lezen. Als je je hebt opgegeven voor Spitsmijden kom je met je voertuig tijdens de spits niet op die wegdelen waar Spitsmijden toegepast wordt. Omdat de A27 en N417 t.h.v. de Tolakkerweg parallel lopen wordt daar de corridor gemeten, dus zowel A27 alsook Tolakkerweg/N417.  
Er worden matrixborden ("tekstkarren") geplaatst om de weggebruikers te informeren over reistijden en het spitsmijd- project.  Dit project zal naar verwachting begin september (na de relatief rustige zomerperiode) geactiveerd worden. 
Voor meer (algemene) informatie over spitsmijden: http://www.spitsmijden.nl/

Ervaring van RWS en 3Angle heeft geleerd dat deze gecombineerde aanpak de hinder tot een minimum zou moeten beperken. Bij de aanvang van de werkzaamheden begin juli moeten we echter rekening houden met flinke overlast. Zodra weggebruikers gewend zijn aan de nieuwe situatie zal dit afnemen.  

 Al met al een constructief overleg waarbij we erg te spreken zijn over de aandacht die 3Angle en RWS in de verkeerssituatie hebben getoond.

MVG, namens Veilig Hollandsche Rading

Rob Adriaansen & Justus Rijke

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m