vrijdag, 06 oktober 2017 10:40

Aan alle mooie dingen komt een eind....

Geschreven door 

Tja... de titel van dit artikeltje zegt het al. Al bijna 10 jaar zet ik me - eerst op persoonlijke titel en later via het groepje Veilig Hollandsche Rading - in voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in onze kern. In het begin werd er wat sceptisch tegenaan gekeken door het overgrote deel van de bewoners van HR, maar toen de eerste resultaten van de VHR acties zichtbaar werden groeide ook de interesse voor dit initiatief.

De omslag kwam toen ik de WhatsApp groep initieerde, die inmiddels zijn nut meer dan bewezen heeft. Dat het groepje Veilig Hollandsche Rading in al die jaren verantwoordelijk is geweest voor in totaal meer dan 12 burger-arrestaties zullen niet veel mensen weten. Dat hoeft ook niet. Boefje gepakt betekent veiligheid gediend, en daar gaat het om. 

Soms waren er zowel voor- als tegenstanders. Ik noem maar even drempels aan de Vuurse Dreef, of de loop van het fietspad met fietssluis op het plein bij het Dorpshuis. Maar voor het overgrote deel van de acties die vanuit VHR opgepakt zijn is altijd veel waardering geweest.

De WhatsApp-groep draait goed, en in het laatste jaar zijn er verder weinig andere activiteiten ondernomen. Dat heeft me doen besluiten om mijn activiteiten voor VHR te stoppen. Voor de WhatsApp-groep zal ik een andere moderator zoeken. En aangezien er vanuit Samen voor HR ook initiatieven ondernomen worden inzake veiligheid zijn daarmee de noden gedekt.

Veilig Hollandsche Rading en de resultaten die door de activiteiten tot stand kwamen, zijn vooral te danken aan de inwoners van onze kern zelf. Iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen wil ik hiervoor bedanken. 

Ik zal op beperkte schaal voor de Tolakkerweg nog een aantal meetings met de Provincie bijwonen, dit samen met Justus Rijke.

Met vriendelijke groet, Rob Adriaansen

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m