vrijdag, 19 februari 2016 14:23

Uitspraak Raad van State, verbreding A27/A1

Geschreven door 

 

De Raad van State heeft op 17 februari 2016 uitspraak gedaan over het Tracébesluit Aansluiting Utrecht Noord – Knooppunt Eemnes – Aansluiting Bunschoten-Spakenburg. De Raad van State heeft beslist dat de rechtsgevolgen van het Tracébesluit in stand blijven en daarmee kan het project worden gerealiseerd. 

Uitspraak
De volledige uitspraak van de Raad van State is hier te raadplegen.

Vervolg

Op dit moment loopt de aanbesteding van een DBFM-contract (Design, Build, Finance, Maintain), die in het najaar van 2016 moet leiden tot een geselecteerde aannemer. De aannemer wordt verantwoordelijk voor het ontwerp, de aanleg, de financiering en 25 jaar onderhoud van het tracé.

De uitvoering van het project vindt plaats vanaf begin 2017 en de nieuwe rijstroken zijn uiterlijk 1 juli 2019 beschikbaar. De aannemer mag zijn eigen planning maken en daarom kan de precieze planning pas bekend worden gemaakt, nadat de aannemer is geselecteerd.  Wanneer de aannemer bekend is, volgt hierover een bericht. Naar verwachting is dit in het najaar van 2016. Op dat moment is er ook meer helderheid over de wijze waarop de aannemer de bouwcommunicatie en afstemming met belanghebbenden gaat vormgeven. Wij zullen samen met de aannemer u zo goed mogelijk informeren over deze nieuwe fase.

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m