Adri Gersen

Adri Gersen

Beheerder voor de Tolakkerweg

woensdag, 20 juli 2016 10:29

Opening Natuurbrug Hoorneboeg 21 mei 2016

Impressie van de opening van de Natuurbrug Hoorneboeg op 21 mei 2016. De VIDEO is vertoond op de dorpsavond van 6 juli 2016.

vrijdag, 13 mei 2016 12:49

Meezingavond in De Vierstee, 20 mei

Op 20 mei 2016 wordt in De Vierstee in Maartensdijk een zogenaamde meezingavond georganiseerd. Een tiental koren, muziekverenigingen en solisten uit de regio treden op en de hele zaal mag meezingen.

Het motto is: muziek verbindt.

Er is veel muziek- en zangtalent in en om Hollandsche Rading, Maartensdijk en de andere kernen van De Bilt. Deze worden op deze avond bij elkaar gebracht. Zij betrekken het publiek actief bij de optredens: iedereen die mee wil zingen, mag dat. Graag zelfs

Het doel: geld inzamelen voor de nieuwe Vierstee.

De Vierstee wordt gerenoveerd. Om de sociale activiteiten in De Vierstee ook in de toekomst te kunnen voortzetten, is nog geld nodig. De opbrengst van de avond (entree en sponsoring) gaat naar De Vierstee.

Het programma: 11 optredens.

In volgorde: Muziekvereniging Kunst en Genoegen, Algemeen Zangkoo Maartensdijk, Bart van Gerwen, Anneke Iseger en Ignaas de Jong, Jette Muijsson met Emma en Petrr Schlamilch, Gospelkoor Sparks of Joy, Hester Visser, Cabaret-/toneelvereniging Sojater, Jool Entertainment, Ebbe Rost van Tonningen, Mannenkoor Sterk Spul.

De avond begint om 20:00 uur in De Vierstee, Nachtegaallaan 30
3738 EB Maartensdijk. De presentatie is in handen van Rolaf van Leeuwen en Ebbe Rost van Tonningen.

Kaarten kosten € 7,50 en kunnen gekocht worden bij Primera, Vierklank, Tuincentrum Hendriksen, Bilthovense Boekhandel, Bouwman Boeken

donderdag, 10 december 2015 12:26

Afvalkalender 2016

De afvalkalender voor 2016 is beschikbaar. Klik hier om hem te bekijken en te downloaden. Hij is ook op papier verkrijgbaar bij Perron Peet en het dorpshuis (vanaf 16 december 2015).

Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt heeft samen met de Provincie Utrecht op 1 juli besloten bovenwettelijke maatregelen te nemen langs de A27 als de snelweg verbreed gaat worden. Hiervoor hebben zij samen een bedrag van 600.000 euro gereserveerd.
Bij verbreding van de A27 is Rijkswaterstaat verplicht geluidschermen aan te brengen die de geluidsbelasting van de woningen binnen wettelijke normen houden. Voor de gemeente en omwonenden is dit niet voldoende. Vandaar de term “bovenwettelijke maatregelen”. Het houdt concreet in dat op enkele plekken de geluidswal wordt verhoogd van 3 naar 4 meter.
Met name Groenekan en Hollandsche Rading profiteren van dit besluit. In Hollandsche Rading wordt de geplande geluidswal aan de westkant van de A27 verhoogd. Meer informatie is te vinden de de website van de gemeente.

Lees meer ...

Toalkkerweg met berkenDe enquête die afgelopen weken is gehouden onder de bewoners van de Tolakkerweg en enkele straten in de directe omgeving, heeft een bijzonder heldere uitslag opgeleverd. Een overgrote meerderheid (88%) van de ondervraagden heeft een duidelijke voorkeur om de berken die de Tolakkerweg al meer dan honderd jaar omzomen te behouden. Slechts een enkeling (10%) vindt dat de Provincie, die zieke berken wil vervangen door acacia&amp's, op de goede weg is.

Uit de hoge respons is ook duidelijk geworden dat de zaak leeft. Van de 130 huishoudens aan de Tolakkerweg hebben 43 hun mening te kennen gegeven (een opkomst van 33%). Van de 29 huishoudens in de omliggende straten (Vuurse Dreef tot viaduct, Graaf Floris V-weg tot Schaapsdrift en de Schaapsdrift) hebben er zeven (een kwart) de enquête ingevuld.

3102Naar aanleiding van nieuw overleg over de vervanging van de berkenbomen aan de Tolakkerweg door Acacia's, houdt de Bewonersvereniging Tolakkerweg in mei/juni 2013 een enquête onder de omwonenden.

Eind 2012 hebben de bewoners van de Tolakkerweg van de Provincie Utrecht (de wegbeheerder van de N417 waar de Tolakkerweg deel van uitmaakt) een brief ontvangen waarin het besluit wordt aangekondigd dat de berken langs de Tolakkerweg in de loop der tijd vervangen zullen worden door Acacia's (Robina Pseudo Acacia). Hoewel de berken al ruim honderd jaar de Tolakkerweg sieren, zou de Acacia beter geschikt zijn voor de omstandigheden.

woensdag, 16 januari 2013 18:52

Ontmoetingsplaats voor ouderen

Onvergetelijk Leven biedt in Hollandsche Rading en Westbroek een ontmoetingsplaats voor ouderen. Dinsdagochtend en vanaf maart ook op vrijdag in het dorpshuis in Hollandsche Rading. Dinsdagmiddag 15 januari organiseerden de initiatiefnemers Bert Hoogendoorn en Wim Kapteyn een nieuwjaarsborrel. Een gezellige bijeenkomst met hapjes en drankjes en muziek van de Klezmerantics.
Aanmelden voor de activiteiten van Onvergetelijk Leven kan via de website www.onvergetelijkleven.nl

 

woensdag, 09 januari 2013 19:10

Hollandsche Rading mist dorpsgevoel

Door: Bien Borren, Student Journalistiek

HOLLANDSCHE RADING – Het noordelijkste dorpje van De Bilt, Hollandsche Rading, mist het dorpsgevoel. Uit de kritiek op het bestaande Dorpsoverleg is de Community, een nieuw collectief van betrokken bewoners, opgestaan. ‘Zie ons als het Dorpsoverleg nieuwe stijl.’

Het is 2005, we staan aan de wieg van het Dorpsoverleg. De Provincie Utrecht start met het zogenaamde Kleine Kernen Beleid. Ook Hollandsche Rading organiseert een overleggroep, het Dorpsoverleg. Het is de bedoeling dat het initiatief een weerspiegeling van de inwoners vormt. Kees Floor zit in het bestuur. ‘De voornaamste reden voor dit initiatief is het contact tussen de bewoners te verstevigen.’ ‘Dit ging een paar jaar goed totdat er kritiek ontstond vanuit de bewoners.’ Uit dat commentaar is de Community ontstaan. Erik Verhulp is een van de initiatiefnemers. Hij legt uit waar het mis ging bij het Dorpsoverleg. ‘Het is een prachtig idee en het zou goed kunnen werken. Maar er is één probleem; in het dorpsoverleg zitten pak ‘m beet tien personen met mooie ideeën en plannen. Maar van de 1500 inwoners van Hollandsche Rading weten 1490 niets van het bestaan van die plannen af.’

Copyright ©2017 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m