woensdag, 24 december 2014 09:43

Nieuw Luchthavenbesluit treedt in werking

Geschreven door 

In de laatste week van december heeft de Provincie Noord-Holland het nieuwe Luchthavenbesluit voor Vliegveld Hilversum gepubliceerd.

Ten opzichte van het ontwerpbesluit is een belangrijke verandering opgetreden want de Provincie NH heeft aan Wijdemeren toesteming gegeven om toch een deel van de bouwplannen van Ter Sype te realiseren. Eigenlijk zou er niet gebouwd mogen worden zo dicht bij het vliegveld en de circuits (vanwege mogelijke geluidsoverlast) maar om Wijdemeren tegemoet te komen, mogen er nu toch zo'n 160 woningen worden gebouwd.

De Commissie Regionaal Overleg heeft de Provincie  NH een negatief meerderheidsadvies over dit besluit gegeven omdat de leden van de CRO voorzien dat er van de bewoners van deze huizen veel klachten zullen komen in de toekomst. Maar de Provincie denkt dat dit niet zal gebeuren als de toekomstige kopers goed voorgelicht worden. Kortom, de woningen gaan er komen.

Overigens staat ook in hetzelfde Luchthavenbesluit dat de banen van het vliegveld grasbanen zijn dus een mogelijke verharding is (voorlopig?) van de baan.

De volledige tekst van het luchthavenbesluit kunt u vinden via de volgende link: http://www.noord-holland.nl/psstukken/openbaar/AVV/AVV-PB2014-129.pdf

 

Oot Verharen

 

Log in om reacties te plaatsen
Copyright ©2018 hollandscherading.com - Design by Top 10 Binary Options
f t g m