Locatie
  • Tolakkerweg 138
Contact
  • Gemeente De Bilt
  • mevrouw Y. Mayr
  • de heer E. Eilander
  • tel: (030) 22 89 411
 Ontwikkelingen

Nieuwbouw Tolakkerweg 138

Voor het terrein van het voormalige tuincentrum van Karel Hendriksen heeft Tettero Bouw en Projectontwikkeling BV een plan ontwikkeld voor de bouw van 18 woningen. Het plan dat is ontworpen door architectenbureau Lengkeek, bestaat uit 8 twee-onder-een-kapwoningen, 5 patiowoningen en 5 rijwoningen. De woningen liggen aan een plantsoen, vergelijkbaar met het Vierkantje en het Rondje.

Voor de bouw moet een bestemmingsplanwijziging plaatsvinden. Daartoe lagen van donderdag 28 juni 2018 tot en met woensdag 8 augustus 2018 de stukken ter inzage in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook online inzien op de landelijke website (planidentifcatienummer is NL.IMRO.0310. 17003BP0002-ON01).

Architectuur

Gekozen is voor een soort jaren-30-stijl van middenstandswoningen uit de vorige eeuw. Dit zou moeten aansluiten bij de bestaande nabijgelegen bebouwing en het dorpse karakter.

Het braakliggende terrein

Impressie nieuwbouw

Infoavond

Op 3 juli 2018 was er een goed bezochte informatieavond, georganiseerd door de projectontwikkelaar Terreroo, het architectenbureau Lengkeek en de Gemeente De Bilt.

Actuele berichten uit de categorie “Ontwikkelingen”

Advies Natuurverbinding Hoorneboeg geheel overgenomen

Het bestuur van het Goois Natuurreservaat heeft gisteren in zijn vergadering besloten het advies van de onafhankelijke Adviesgroep Natuurverbinding Hoorneboeg, over de uitvoering van het project Natuurverbinding Hoorneboeg, geheel over te nemen.

Bij de ontvangst van het advies op 3 mei jl. gaf directeur-rentmeester a.i. Karen Heerschop aan ‘dat ze onder de indruk was van de kwaliteit van de rapportage en het feit dat het advies van de adviesgroep unaniem was en dat dit ook zou door klinken in haar voorstel aan het bestuur.’

Lees meer
X