Skip to main content

Straatfeest Dennenlaan 27 augustus 2022

Op zaterdag 27 augustus was het feest in de Dennenlaan in Hollandsche Rading. Voor het eerst in 5 jaar was er weer een initiatief voor een straatfeest. De afgelopen jaren was er natuurlijk ook niets mogelijk vanwege corona.

En het initiatief kwam blijkbaar op het juiste moment. Vrijwel alle bewoners meldden zich aan en er kwamen spontane aanmeldingen om mee te helpen met de organisatie, de inkoop en het verzorgen van het eten. Hierdoor kon een kookgroep gevormd worden, die een gevarieerd en heerlijk 3 gangen diner heeft neergezet. De inkopers zorgden voor een passende variëteit aan wijn en andere drankjes. Hollandsche Rading beschikt over een heel actief en goed georganiseerd Oranjecomité en daarvan konden tafels en banken geleend worden. Meerdere bewoners stelden grote tenten beschikbaar, voor het geval het zou gaan regenen. Dat bleek gelukkig helemaal niet nodig, het weer was prachtig.

De sfeer was zeer positief en er hebben veel gesprekken plaatsgevonden tussen bewoners die elkaar nog nooit hadden gesproken of die elkaar alleen maar van het voorbijgaan kenden. Voor de bewoners, die recent in de Dennenlaan zijn komen wonen, was dit een unieke kans om snel geïntegreerd te raken. De geanimeerde gesprekken gingen nog lang door, tot het echt donker en wat koeler werd.

De WhatsApp groep, die voor dit feest was gevormd stond na afloop vol met positieve boodschappen en prachtige foto’s van dit geslaagde feest.