Locatie
  • Tolakkerweg 138
Contact
  • Gemeente De Bilt
  • mevrouw Y. Mayr
  • de heer E. Eilander
  • tel: (030) 22 89 411
 Ontwikkelingen

Nieuwbouw Tolakkerweg 138

Voor het terrein van het voormalige tuincentrum van Karel Hendriksen heeft Tettero Bouw en Projectontwikkeling BV een plan ontwikkeld voor de bouw van 18 woningen. Het plan dat is ontworpen door architectenbureau Lengkeek, bestaat uit 8 twee-onder-een-kapwoningen, 5 patiowoningen en 5 rijwoningen. De woningen liggen aan een plantsoen, vergelijkbaar met het Vierkantje en het Rondje.

Voor de bouw moet een bestemmingsplanwijziging plaatsvinden. Daartoe lagen van donderdag 28 juni 2018 tot en met woensdag 8 augustus 2018 de stukken ter inzage in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook online inzien op de landelijke website (planidentifcatienummer is NL.IMRO.0310. 17003BP0002-ON01).

Architectuur

Gekozen is voor een soort jaren-30-stijl van middenstandswoningen uit de vorige eeuw. Dit zou moeten aansluiten bij de bestaande nabijgelegen bebouwing en het dorpse karakter.

Het braakliggende terrein

Impressie nieuwbouw

Infoavond

Op 3 juli 2018 was er een goed bezochte informatieavond, georganiseerd door de projectontwikkelaar Terreroo, het architectenbureau Lengkeek en de Gemeente De Bilt.

Actuele berichten uit de categorie “Ontwikkelingen”

Kern met Pit

Het project “hergebruik van gekapte bomen uit ons dorp” is op 19 januari jl. geëerd met het predicaat “Kern met Pit” en een bedrag van € 1.000,-. Vrijwilligers van Samen voor Hollandsche Rading staan nu voor de uitdaging om in de komende periode van het hout mooie houten bankjes te maken en te plaatsen in het dorp.

Lees meer
Online Museum De Bilt opening

Online Museum De Bilt

Op donderdag 30 augustus  van 16.00 uur tot 17.30 uur wordt in de Mathildezaal van het gemeentehuis in De Bilt, de website van het Online Museum De Bilt officieel in gebruik worden genomen in aanwezigheid van burgemeester mr. Sjoerd Potters en wethouder drs. Dolf Smolenaers. Met toelichting van de mogelijkheden van de website voor wie in cultuur en geschiedenis van de gemeente De Bilt geïnteresseerd is.

Lees meer
X