Locatie
  • Tolakkerweg 138
Contact
  • Gemeente De Bilt
  • mevrouw Y. Mayr
  • de heer E. Eilander
  • tel: (030) 22 89 411
 Ontwikkelingen

Nieuwbouw Tolakkerweg 138

Voor het terrein van het voormalige tuincentrum van Karel Hendriksen heeft Tettero Bouw en Projectontwikkeling BV een plan ontwikkeld voor de bouw van 18 woningen. Het plan dat is ontworpen door architectenbureau Lengkeek, bestaat uit 8 twee-onder-een-kapwoningen, 5 patiowoningen en 5 rijwoningen. De woningen liggen aan een plantsoen, vergelijkbaar met het Vierkantje en het Rondje.

Voor de bouw moet een bestemmingsplanwijziging plaatsvinden. Daartoe lagen van donderdag 28 juni 2018 tot en met woensdag 8 augustus 2018 de stukken ter inzage in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook online inzien op de landelijke website (planidentifcatienummer is NL.IMRO.0310. 17003BP0002-ON01).

Architectuur

Gekozen is voor een soort jaren-30-stijl van middenstandswoningen uit de vorige eeuw. Dit zou moeten aansluiten bij de bestaande nabijgelegen bebouwing en het dorpse karakter.

Het braakliggende terrein

Impressie nieuwbouw

Infoavond

Op 3 juli 2018 was er een goed bezochte informatieavond, georganiseerd door de projectontwikkelaar Terreroo, het architectenbureau Lengkeek en de Gemeente De Bilt.

Actuele berichten uit de categorie “Ontwikkelingen”

Informatiemiddag bestrijding Jap. 1000knoop

By Gemeente, Hollandsche Rading ZZZOEMT, Nieuws, Ontwikkelingen, Verbreding A27

Op 13 november organiseerde Rijkswaterstaat (RWS) samen met aannemer 3Angle een informatiemiddag in het dorpshuis van Hollandsche Rading over het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Deze exotische plant hoort niet in onze natuur thuis, maar heeft zich hier wel geworteld. Zo ook langs het talud van de A27 in Hollandsche Rading. In augustus 2019 is Rijkswaterstaat een proefproject gestart langs de A27 en A1 om de Japanse Duizendknoop te bestrijden zodat de traditionele vegetatie weer de ruimte kan krijgen en de biodiversiteit bevorderd wordt.

Lees meer
X