Skip to main content
Locatie
  • Tolakkerweg 138
Contact
  • Gemeente De Bilt
  • mevrouw Y. Mayr
  • de heer E. Eilander
  • tel: (030) 22 89 411
 Ontwikkelingen

Nieuwbouw Tolakkerweg 138

Voor het terrein van het voormalige tuincentrum van Karel Hendriksen heeft Tettero Bouw en Projectontwikkeling BV een plan ontwikkeld voor de bouw van 18 woningen. Het plan dat is ontworpen door architectenbureau Lengkeek, bestaat uit 8 twee-onder-een-kapwoningen, 5 patiowoningen en 5 rijwoningen. De woningen liggen aan een plantsoen, vergelijkbaar met het Vierkantje en het Rondje.

Voor de bouw moet een bestemmingsplanwijziging plaatsvinden. Daartoe lagen van donderdag 28 juni 2018 tot en met woensdag 8 augustus 2018 de stukken ter inzage in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook online inzien op de landelijke website (planidentifcatienummer is NL.IMRO.0310. 17003BP0002-ON01).

Architectuur

Gekozen is voor een soort jaren-30-stijl van middenstandswoningen uit de vorige eeuw. Dit zou moeten aansluiten bij de bestaande nabijgelegen bebouwing en het dorpse karakter.

Het braakliggende terrein

Impressie nieuwbouw

Infoavond

Op 3 juli 2018 was er een goed bezochte informatieavond, georganiseerd door de projectontwikkelaar Terreroo, het architectenbureau Lengkeek en de Gemeente De Bilt.

Actuele berichten uit de categorie “Ontwikkelingen”

X