Contact
Kees Floor
Dennenlaan 52
035 – 5771636
e-mail
Bekijk hieronder het dienstenaanbod
 Organisaties

Oog voor elkaar

Oog voor elkaar is een initiatief van de vereniging Samen voor Hollandsche Rading en komt voort uit de resultaten van de gehouden enquête in ons dorp over acute, tijdelijke ondersteuning van dorpsbewoners door dorpsbewoners.

Ons doel hierbij is om hulpvragen te matchen met het aanbod. Met oog voor elkaar willen we snel, dichtbij huis, heel laagdrempelig, hulp voor en door buurtbewoners organiseren.Daarvoor zijn wij op zoek naar mensen die een helpende hand kunnen en willen bieden. Het gaat hierbij om tijdelijke (niet medische) hulp aan dorpsbewoners. Dit kan van alles zijn: af en toe boodschappen doen, samen een kopje thee drinken, een keertje het gras maaien, een maaltijd koken, een wandeling maken, noem maar op.

Bent u handig, betrouwbaar, sociaal, creatief, gezellig, kunt u tijdelijk een aantal uurtjes per week missen, wilt u helpen, heeft u oog voor een ander?

Dan zijn wij op zoek naar u!

MENS De Bilt

MENS De Bilt is dé organisatie voor maatschappelijke ondersteuning in de gemeente De Bilt. Onze medewerkers en vrijwilligers ondersteunen initiatieven van inwoners op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Wij faciliteren activiteiten, beantwoorden vragen en geven ondersteuning en advies.

Alle activiteiten van MENS De Bilt zijn erop gericht dat mensen zoveel mogelijk (blijven) meedoen in de maatschappij en zelf de regie houden over hun leven. Daarom focussen wij op hun eigen kracht en sluiten we aan bij hun mogelijkheden.

MENS De Bilt werkt samen met de gemeente, maatschappelijke organisaties, zorgaanbieders en bedrijven. Maar vooral werken wij samen met de inwoners van de zes kernen van de gemeente De Bilt. U vindt ons dichtbij huis bij één van onze servicecentra, bij de jongerencentra, het Steunpunt Mantelzorg of u kunt uw vragen stellen bij het Sociaal Team.

Aanbod

Belservice voor Ouderen

Het nationaal Ouderenfonds heeft een nieuwe belservice voor ouderen, de Zilverlijn. De Zilverlijn is voor ouderen die behoefte hebben aan een luisterend oor of een goed gesprek. De Zilverlijn is laagdrempelig en voor iedereen die de service nodig heeft. Na de aanmelding worden deelnemers regelmatig gebeld door een Zilverlijn vrijwilliger. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk en is deelname aan de Zilverlijn volledig kosteloos en vrijblijvend.

www.ouderenfonds.nl/zilverlijn
0900-6080100

Bon appétit

Het is vaak ongezellig om alleen te eten. Daarom wordt er in het Servicecentrum Maartensdijk 4 dagen per week samen gegeten (maandag t/m donderdag vanaf 17:30 uur).
Eten met gemak” uit Zeist levert voor deze dagen een lekkere en gezonde maaltijd en vrijwilligers serveren de maaltijd uit. Voor de gasten en de vrijwilligers zijn het gezellige bijeenkomsten. Iedere dag is er weer een andere hoofdmaaltijd en een nagerecht. De kosten bedragen € 7,50 per dag.
Van tevoren aanmelden is noodzakelijk i.v.m. bestellen.

Servicecentrum Maartensdijk, Maertensplein 96
servicecentrummaartensdijk@mensdebilt.nl.
0346-214161 (dagelijks van 9.00 – 12.00 uur)

BoodschappenPlusBus

De plusbus biedt de gelegenheid om, als u dit niet meer alleen kunt, toch zelf uw boodschappen te doen. Niet alleen, maar samen met anderen. Het is dus geen vervanging voor de Regiotaxi. Op verschillende dagen van de week kunt u mee. U wordt thuis opgehaald en in de winkel begeleid door één van onze medewerkers. Hij/Zij helpt u evt. met het doen van de boodschappen, het inpakken en zet ze voor u in de bus. Na afloop wordt gezamenlijk een kopje koffie gedronken. Daarna wordt iedereen weer veilig thuisgebracht en als het nodig is geholpen om de boodschappen in huis te krijgen. De kosten van deze dienst zijn € 3,50 per keer. De prijs is exclusief consumpties. Voor informatie en deelname kunt u contact opnemen met:

0346-214195

De klussenbus

Op initiatieg van ’t Gilde De Bilt, Stiching Welzijn Ouderen Maartensdijk en Algemene Hulpdienst is in 1998 de “Klussenbus” in het leven geroepen. De vrijwilligers op de bus zijn in staat allerlei klussen in en om huis uit te voeren, zoals het ophangen van een schilderij of het repareren van een lekkende kraan. Maar ook het aanbrengen van een paar planken in de kast of het ophangen van een nieuwe lamp behoren tot de vele mogelijkheden. Kortom voor allerlei uiteenlopende klusjes, die niet meer dan een uurtje tijd kosten, staan de klussers klaar.  Als de klussers speciale materialen nodig hebben zoals een nieuwe wc bril, gordijnrails, steunen voor planken of iets dergelijks, dan moet de aanvrager er zorg voor dragen dat deze aanwezig zijn bij aanvang van de klus. Als de klus geklaard is wordt € 9,00 in rekening gebracht plus eventuele materiaalkosten. Bel de bus voor een klus op:

0346-214161

Mens met elkaar: maatjesproject

U kunt gebruik maken van Mens met Elkaar als u behoefte heeft om samen met iemand iets te ondernemen en u in uw directe omgeving geen mensen heeft met wie u dat kunt doen. Het kan gaan om: samen met iemand een kop koffie drinken, samen met iemand een boodschap doen, samen met iemand een wandeling maken of samen het laten optekenen van uw levensverhaal. Afhankelijk van de vraag komt 1 van de coördinatoren van MENS met Elkaar bij u thuis om met u kennis te maken en te horen wat uw vraag is. Zij zoeken een vrijwilliger die zoveel mogelijk aansluit bij u en uw vraag.

030-7440595
mensmetelkaar@mensdebilt.nl

Samen lunchen in Bij de Tijd

U bent van harte welkom om elke dinsdag aan te schuiven. Om 12.30 uur wordt er samen gegeten. Voor € 4,00 krijgt u vers gemaakte soep en twee lekkere broodjes (bijvoorbeeld broodje kroket of slaatje). Bij het eten wordt water geserveerd. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Om te weten met hoeveel personen wij Samen Lunchen zullen starten, graag eenmalig aanmelden via

servicecentrumdebilt@mensdebilt.nl
030-7440595

Samen oplopen

Ondersteuning voor gezinnen. Soms heb je als ouder allerlei zorgen aan je hoofd die veel van je aandacht en energie vragen, terwijl je ook je kinderen goed wilt opvoeden en ze een fijne jeugd wilt geven. Meerder factoren kunnen dit extra lastig maken, bijvoorbeeld: je hebt weinig vrienden of familie om je heen, je eigen jeugd was niet wat het had moeten zijn, alle dingen die je wilt regelen rondom je kinderen worden je teveel, verschillende zaken groeien je boven het hoofd, je maakt een ingrijpende (levens)gebeurtenis mee, je voelt je alleen of onbegrepen. Om dan voldoende tijd en aandacht voor je kinderen te hebben, is niet altijd gemakkelijk. Samen Oplopen kan in dat geval een oplossing bieden. Het is dan fijn om iemand te hebben bij wie je je verhaal kwijt kunt, die naast je staat en met jou meedenkt en helpt bij allerlei zaken in jouw leven. Samen Oplopen koppelt een vrijwilliger aan een gezin dat wel wat steun kan gebruiken. Als het klikt ondernemen ze dingen die zijn samen fijn en nuttig vinden. Eigenlijk lopen ze een stukje samen op in het leven. Heb je vragen of wil je je aanmelden bij Samen Oplopen, neem dan contact op met:

Christine Thomas, coordinator Samen Oplopen bij MENS De Bilt
06-13069608
samenoplopen@mensdebilt.nl

Servicecentrum Maartensdijk

Het Servicecentrum is de Maartensdijkse locatie van MENS De Bilt. Het is de centrale plek in Maartensdijk waar u terecht kunt met vragen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Samen gaan we op zoek naar een antwoord op uw vraag. We hebben contacten met veel maatschappelijke organisaties in de buurt en kunnen u altijd goed doorverwijzen.

Maertensplein 96
3738 GR Maartensdijk
0346-214161
servicecentrummaartensdijk@mensdebilt.nl
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur

Servicecentrum MENS De Bilt

Bent u op zoek naar ondersteuning of een luisterend oor? Heeft u vragen of problemen waar u zelf niet uitkomt? Maakt u zich zorgen over een kennis of buur? Met vragen over welzijn, zorg, wonen, werk, financiën, dagbesteding, (geestelijke) gezondheid of relaties, kunt u terecht bij het Sociaal Team. Het Sociaal Team biedt informatie, advies en praktische ondersteuning op het gebied van  onder andere welzijn, zorg en wonen. Heeft u een vraag, dan kunt u contact opnemen ons opnemen. Samen met u gaan we op zoek naar oplossingen die het best passen bij uw persoonlijke situatie. Daarbij kijken wij naar wat u zelf kunt doen, welke hulp er is in uw eigen omgeving, de mogelijke inzet van vrijwilligers en , indien nodig, professionele ondersteuning. Daarover maken we samen afspraken, die we vastleggen in een plan. Het doel is om hulp en ondersteuning dichter bij mensen te organiseren, efficiënter en op maat.

Sociaal Team
030-7271557 (op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur)
sociaalteam@mensdebilt.nl of via het aanmeldformulier

Meld je aan als vrijwilliger


    Ja ik geef me op als vrijwilliger