Skip to main content
AED
Locaties
Dorpshuis, Dennenlaan 57
Onvergetelijk Leven, Tolakkerweg 86
Egelshoek, Graaf Floris V weg 32
Station, Vuursche Dreef 14
Contact
e-mail
 Voorzieningen

AED’s

Een werkgroep van Samen voor Hollandsche Rading is, samen met Hartslag De Bilt, al geruime tijd bezig om te zorgen voor een dekkend netwerk aan AED’s in ons dorp, 24/7 bereikbaar en daarvoor getrainde vrijwillige hulpverleners.
We zijn op de goede weg met een AED aan het dorpshuis, een op de Egelshoek, een bij Onvergetelijk Leven op de Tolakkerweg en sinds november 2021 een vierde op het station.
Daarnaast zijn er gesprekken met Café Moeke om haar AED naar buiten te brengen. Natuurcamping de Fazantenhof heeft ook een AED en ook daarover is overleg hoe het gebruik ervan geoptimaliseerd kan worden.
Op deze wijze wordt alleen het gebied Schepersveld, Vuursche Dreef ri. Oost, Karnemelksweg en Binckhorstlaan nog niet bediend.

Bewoners worden opgeroepen zich als AED-hulpverlener beschikbaar te stellen. Aanmelden  kan via info@hollandscherading.com. Wij gaan zorgen voor een (herhalings)training in het dorp. De beperkte kosten van ongeveer € 50,- zult u meestal kunnen claimen bij uw aanvullende ziektekostenverzekering. Lukt dat niet, dan zal Samen voor Hollandsche Rading u deze vergoeden. Bij dit soort calamiteiten telt elke minuut en met elkaar kunnen we dit systeem goed laten werken in ons dorp.
Er bestaat natuurlijk ook het recht van mensen om niet gereanimeerd te worden. Dit wordt kenbaar gemaakt door een ketting of een tattoo. En aan de andere kant: 98% van degenen met een geslaagde reanimatie geeft zichzelf een 7 voor de kwaliteit van leven.

Dorpshuis

Dennenlaan 57

Onvergetelijk Leven

Tolakkerweg 86

Egelshoek

Graaf Floris V weg 32

Station

Vuursche Dreef 14

Actuele berichten uit de categorie “Voorzieningen”

X