Skip to main content
Contact
Theo van Oijen
tel. 06-22907059

Geert Boorsma
06-52603301

e-mailwebsite

Klik op de foto om te vergroten

 Organisaties

Historische Vereniging Maartensdijk

De Historische vereniging Maartensdijk is opgericht op 7 oktober 1987 in de tijd dat Maartensdijk nog een zelfstandige gemeente was. De vereniging houdt zich bezig met de geschiedenis van Maartensdijk, Nieuwe Wetering, Groenekan, Blauwkapel, Steinenburg, Tuindorp, De Gagel, Westbroek, Achttienhoven, Achterwetering en Hollandsche Rading.

Doel van de vereniging is officieel het bevorderen van de belangstelling voor en zo mogelijk het onderzoeken van de geschiedenis van Maartensdijk, vanaf de oudste tijden tot het recente verleden. Om dit doel te bereiken geeft de vereniging het tijdschrift St. Maerten uit. Het tijdschrift verschijnt twee keer per jaar met lezenswaardige artikelen, waaronder meer dan dertig over Hollandsche Rading. Zie www.stmaerten.nl .

Sinds 2020 heeft de vereniging ook een actieve groep vrijwilligers, die zich beijvert om foto’s, objecten, boeken en artikelen te verzamelen en te ontsluiten in de beeldbank van de vereniging. Neem eens een kijkje en zoek maar eens op ‘Hollandsche Rading’.

Op deze manier bestaat de vereniging uit geïnteresseerde leden (U steunt de vereniging al voor € 17,50 per jaar) én uit enthousiaste vrijwilligers.
Voor informatie kunt u terecht bij twee bekende ‘Radingers’, zie “Contact”

Actuele berichten uit de categorie “Organisaties”