Skip to main content
Locatie
Karnemelksweg 8
3739 LB Hollandsche Rading
Contact
e-mailwebsite

Klik op de foto om te vergroten
(© Radingspoor)

Bekijk hieronder de video van RTV De Bilt

 Organisaties

Stoomgroep Radingspoor

De stoomgroep Radingspoor houdt zich bezig met het op schaal bouwen van stoomwerktuigen en daaraan gekoppelde machines zoals stationaire installaties, treinen, boten, stoomtrekkers en verder alles wat in de afgelopen eeuw is uitgevonden op stoomgebied.
Iedere eerste zondag van de maand wordt er een clubmiddag gehouden in het clubonderkomen naast de baan in de bossen van Hollandsche Rading aan de Karnemelkseweg.
Op deze middagen worden ervaringen uitgewisseld met betrekking tot het bouwen van stoommachines, rijdt men met stoommachines en locomotieven en hebben de leden bovenal een gezellige middag.
Buiten deze clubmiddagen om is er elke woensdag een werkdag. Hoewel deze dagen vooral bedoeld zijn om het banencomplex en clubonderkomen te onderhouden, zijn ook dit vooral gezellige dagen.

Open dagen

Om de vereniging te presenteren is er één keer per jaar een open dag. Deze wordt al sinds de oprichting 1977 op de laatste zaterdag van augustus gehouden. Buiten de eigen leden zijn er op deze dag vele collega-modelbouwers van andere verenigingen uit binnen- en buitenland met hun modellen aanwezig.

In 2023 wordt de open dag gehouden op zaterdag 26 augustus.

Kijk hier voor meer informatie over de open dag

Actuele berichten uit de categorie “Organisaties”