Skip to main content
De Bilt
Locatie

Gemeentehuis
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB Bilthoven

Contact
030 – 228 94 11
e - mailwebsite
Gebiedsmakelaar Bas van Hell
030-228 95 19
e - mail Bas
 Organisaties

Gemeente De Bilt

Hollandsche Rading maakt bestuurlijk deel uit van de gemeente De Bilt. Hollandsche Rading is een van de vier kernen. De andere drie zijn Groenekan, Maartensdijk en Westbroek. Zij vormden to 2001 de zelfstandige gemeente Maartensdijk. In 2001 werden ze samengevoegd met de gemeente De Bilt die toen nog uit Bilthoven en De Bilt bestond.

Voor alle bestuurlijke aangelegenheden moeten de bewoners van Hollandsche Rading aankloppen bij het gemeentehuis in De Bilt.

Voor gebiedsgerichte zaken kunnen bewoners zicht richten tot de gebiedsmakelaars (zie hieronder).

B&W tijdens Koningsdag.

Op 27 april 2019 was een groot deel van B&W van De Bilt van de partij tijdens de festiviteiten op Koningsdag. Bekijk hieronder de video-impressie.

Burgemeester op bezoek.

Burgemeester Sjoerd Potters is sinds 4 april 2017 in functie. Hij bezocht alle gebieden in de gemeente, zo ook Hollandsche Rading op 8 november 2017.

Burgemeester hijst de vlag.

Tijdens Koningsdag 2018 opende burgemeester Sjoerd Potters de festiviteiten middels het hijsen van de vlag. Daarna verkoos hij samen met zijn partner de twee mooist ingekleurde kleurplaten.

Gemeenteraadsleden op bezoek.

Op 6 april 2018 maakten de leden van de pas gekozen gemeenteraad een bustour door de gemeente De Bilt. Zij deden alle zes de kernen aan en maakten een stop bij het Dorpshuis in Hollandsche Rading.
Thijs van der Wel gaf namens Samen voor Hollandsche Rading een toelichting op de zaken die in Hollandsche Rading spelen en waar dus ook de gemeenteraadsleden de komende jaren mee te maken krijgen.

Nieuwe bestuursstructuur

Gebiedswethouder

De gemeente De Bilt wil de bestuursstructuur veranderen van een sterk hiërarchische naar een gebiedsgerichte. Hiertoe zijn gebiedsteams ingesteld. Eén van die gebieden wordt gevormd door de “Groene Kernen”. Hollandsche Rading behoort tot dat gebied. Het wordt vanuit de ambtelijke organisatie ondersteund door twee zogenaamde gebiedsmakelaars en een gebiedswethouder. Voor Hollandsche Rading is dat sinds juni 2018, Dolf Smolenaers. Hij houdt viermaal per jaar spreekuur in het Dorpshuis.
In navolging van de burgemeester kwam hij op 10 oktober 2018 op bezoek om kennis te maken.

Gebiedsmakelaars

Lianne Oosterlee en Bas van Hell zijn vanuit de gemeente De Bilt gebiedsmakelaars voor Hollandsche Rading. Ze weten wat er speelt en kennen Hollandsche Rading goed. Ze helpen graag om initiatieven mogelijk te maken. Ze brengen daarvoor verschillende partijen met elkaar in contact.
Daarnaast zorgen de gebiedsmakelaars ervoor dat de plannen en projecten uit de gemeente aansluiten bij de wensen van Hollandsche Rading.

Lianne en Bas: “Samen met enkele bewoners vormen we de kerngroep van Samen voor Hollandsche Rading (SvHR). Als u een leuk idee heeft voor uw buurt dan kunt u bij ons terecht. Wij denken met u mee en kijken wat er mogelijk is.”

De gebiedsmakelaars werken ook aan een zogenaamde ‘Gebiedsagenda’. Dit is een overzicht van alle opgaven, projecten en ontwikkelingen die (binnenkort) spelen in Hollandsche Rading. We zijn net gestart met het opstellen van deze Gebiedsagenda. Uiteraard krijgt u de mogelijkheid hierover mee te praten.

Overigens kunt u meldingen over o.a. defecte straatlantaarns, losliggende stoeptegels en zwerfvuil doorgeven via de pagina Meteen melden (doorgeven meldingen openbare ruimte).

Afval

Gescheiden inzameling

Met ingang van 2018 is de gemeente De Bilt overgestapt op een intensievere manier van afval inzamelen. Doel hiervan is om in het jaar 2020 de hoeveelheid restafval te hebben gehalveerd, van 200 naar 100 kilo per persoon per jaar.
Alle woningen in Hollandsche Rading beschikken daarom over vier soorten afvalbakken: grijs voor restafval. groen voor gft, blauwe deksel voor papier, oranje deksel voor PMD.
Meer informatie over gescheiden ophalen van afval leest u op de volgende websites:
afvalscheidingswijzer.nl
doemeemetpmd.nl
doemeermetafval.nl

Afvalkalender 2021

Afvalkalender 2021Om duidelijk te maken welke afvalbak wanneer wordt opgehaald, heeft de gemeente verschillende afvalkalenders per gebied gemaakt. Hier ziet u een afbeelding van de kalender voor Hollandsche Rading voor 2021.
Door te klikken op de afbeelding kunt u hem vergroten of downloaden.

Afvalkalender 2020

Afvalkalender 2020Voor de laatste paar dagen van 2020 vindt u rechts nog de afvalkalender 2020.

Actuele berichten uit de categorie “Organisaties”