Skip to main content
Locatie
Dennenlaan 57
3739 KM Hollandsche Rading
Contact
Titia Kok
e - mailfacebook
 Organisaties

Oranje Comité

Jaarlijks kleurt Hollandsche Rading oranje op Koningsdag, een dag waarop jong en oud uit Hollandsche Rading en omgeving zich richting het dorpsplein begeeft.

Het Oranje Comité organiseert de jaarlijkse festiviteiten rond Koningsdag. Elk jaar is er weer iets nieuws. Laat je verrassen en kom op Koningsdag naar het dorpsplein.

Maar Koningsdag is niet het enige dat het Oranje Comité organiseert. Sinds 2017 hebben de leden van het comité het initiatief genomen om ook Burendag een gezamenlijk feest te laten worden op het dorpsplein. Met een heerlijke BBQ en diverse springkussens.

En vergeet natuurlijk niet de jaarlijkse versiering van de boom bij het Dorpshuis tijdens de Kersttijd en de jaarwisseling. De verlichting zorgt voor een sfeervol plein.

En als Koning Winter het toelaat, zullen de Oranje IJsmeesters hun uiterste best doen om een schaatsbaan te maken van het dorpsplein, zodat jong en oud kunnen genieten van dit geweldige winterse evenement. Natuurlijk met een heuse koek en zopie tent.

Oranje Comite Hollandsche Rading

Koningsdag 2019

Koningsdag 2019 was wederom een succes. Dit keer kwam niet burgemeester Sjoerd Potters de vlag hijsen, maar namen Thijs van der Wel (voorzitter van Samen voor Hollandsche Rading) en zijn vrouw Monique de honneurs waar. Daarna kon het feest losbarsten met een oranjebitter en oranje tompoucen van het Oranje Comité.

In de ochtend kwamen diverse leden van B&W op bezoek. Burgemeester Sjoerd Soeters en zijn man, weth. Madeleine Bakker en haar man, weth. Dolf Smolenaers met zijn partner en weth. André Landwher. Zij vermaakten zich prima met de attracties op het dorpsplein.

In de middag brak het feest helemaal los en werd er volop gedanst, gedronken en met elkaar gepraat. Bekijk rechts de video-impressie.

Koningsdag 2018

De voorbereidingen voor Koningsdag 2018 verliepen een beetje stroef maar het eindresultaat was er één met een kroontje.

Op de avond voor Koningsdag werd het nogal sobere dorpshuis omgetoverd tot een waar danspaleis. De geweldige nieuwe mobiele bar vormde echt een statement. Dit, samen met de swingende muziek van DJ Jeroen en een zeer enthousiast publiek, zorgde voor een gezellige sfeer tot in de late uurtjes.

Koningsdag begon met koffie en oranje tompoezen, waarna de vlag werd gehesen door onze burgemeester Sjoerd Potters onderwijl het Wilhelmus ten gehore werd gebracht. Dat was het startsein voor Koningsdag 2.0. Bekijk rechts de video-impressie.

Een grote oranje-wit gestreepte feesttent stond opgesteld op het dorpsplein. In en rondom de tent vonden alle festiviteiten plaats. De concentratie van activiteiten op het plein bleek een verrassend gouden greep voor het dorpsfeest.
De inmiddels alom bekende hoeveelheid springkussens zorgde ook dit jaar weer voor veel vertier bij de kinderen uit ons dorp en niet alleen zij, maar ook ouders met kinderen uit de omgeving trok het aan om een bezoek te brengen aan Hollandsche Rading op Koningsdag.
Natuurlijk waren er de vrijmarkt, de knutselmarkt, het ponyrijden, de schiettent en de ballenbak voor de allerkleinsten. Voor de oudere jeugd was er ‘s middags een kussengevecht-wedstrijd. De jongens delfden hierbij het onderspit want het was Julie Niehaus, die het langst op de balk bleef zitten en won.
De hoofdprijs van de loterij, een “gouden” fiets beschikbaar gesteld door Muijs Tweewielers, werd gewonnen door Isa Vermeulen. Ook de overige prachtige prijzen, mede gesponsord door o.a. Jumbo, MyHair fashion en LFE-wijnen, gaven veel sensatie en plezier.
Het laatste uurtje, happy hour, zorgde ervoor dat de dorst goed gelest werd en dat iedereen met een goed gevulde buik voldaan naar huis kon gaan.

Het Oranje Comité mag dan ook met trots zeggen dat Koningsdag 2.0 een sfeervol, gezellig en zeer geslaagd dorpsfeest was. Bekijk onderaan de pagina de foto’s.
Auteur: Titia Kok

Koningsdag 2017

Oranje Comite - prinsenbal 2017Uit diverse bronnen hebben wij ondertussen vernomen dat “de koningsnacht feestavond” in het dorpshuis een dikke voldoende heeft gekregen en zeker een terugkerend fenomeen moet gaan worden. Hiermee kunnen wij, het Oranje Comité, het alleen maar eens zijn.

Het was wederom een feestdag met vele hoogtepunten: Allereerst de Ballonnenwedstrijd, een enthousiaste opkomst. Kinderen die vol spanning hun ballon in ontvangst namen en het naamkaartje invulden. Wachtend om deze de lucht in te laten vliegen op het startsein van onze nieuwe burgemeester na het hijsen van onze driekleur. De opgebouwde speeltoestellen, stormbaan, luchtkasteel, en schiettent waren zoals elk jaar weer enorm populair bij alle kinderen. Ook het ponyrijden had dit jaar een grote belangstelling.

Voor de ouders was de bar al vroeg geopend en de eerste frietjes kwamen al voor 12 uur uit het vet. Het eten werd smakelijk genuttigd en ook de drank vloeide rijkelijk gedurende de hele dag. Vooral de Corona’s waren heel populair. De loterij zorgde voor heel wat gezonde spanning. Alle prijswinnaars gefeliciteerd met uw prijzen en tegen de niet prijswinnaars kunnen wij alleen maar zeggen: “Volgend jaar beter”.
Als sluitstuk van deze gezellig dag werden de restjes opgemaakt tijdens een zeer gewaardeerd uurtje “happy hour”.

Burendag 2017

Het was op 23 september 2017 voor het eerst dat het Oranje Comité Hollandsche Rading een evenement op Burendag organiseerde. Een BBQ-feest op het plein naast het dorpshuis, waarvoor alle inwoners van Hollandsche Rading waren uitgenodigd.

Na een wat langzame start met aanmeldingen stond het aantal deelnemers aan de BBQ uiteindelijk op een goede 50 personen. Mede dankzij het prachtige nazomerweer vermaakte zowel jong als oud zich prima op het terras op het plein. Een rijkelijk verzorgde BBQ-buffet was geregeld om eenieder te voorzien van heerlijke salades, sausjes en een ruime keuze aan vlees. Naast het lekkere
eten was er ook volop gelegenheid om een drankje te drinken aan de bar van het Oranje Comité.

De organisatie had in de voorafgaande weken enorm haar best gedaan om deze ‘nieuwe bar op wielen’ gereed te krijgen voor deze dag. ‘Er moet hier en daar nog wat aan geknutseld worden, maar volgend jaar op Koningsdag zal hij er tiptop uit zien’, aldus de voorzitter van het Oranje Comité, Michiel Akkerman.
Aan alle positieve reacties te horen, was het Burendag BBQ-feest een geslaagd succes. ‘Een evenement dat zeker volgend jaar een vervolg gaat krijgen’ concludeert de organisatie.

IJspret op het dorpsplein

Met de olympische winterspelen 2018 net achter de rug, hebben velen de schaatskriebels te pakken. Wat een gelukje dat Koning Winter ook nog een medaille uitreikt en de temperatuur begin maart tot ver onder nul heeft laten zakken.
Oraanje Comite ijspret 1 maart 2018De ijsmeesters uit Hollandsche Rading (Michiel, Martin en Rogier) zijn dan ook direct aan de slag gegaan en zijn vele nachten bezig geweest om een mooie ijsbaan
op te spuiten op het dorsplein in Hollandsche Rading.
Na diverse pogingen was het 1 maart zover. “It Giet Oan” in Hollandsche Rading, de ijslaag dik genoeg en de temperatuur overdag onder nul.

Velen, van de allerkleinste beginners tot de ervaren ouderen, binden de ijzers onder en vertonen hun kunsten, van voorzichtig geschuifel achter een slee tot gedurfde
pirouetten.

Als de ijsbaan ’s avonds wordt uitgelicht door vele gekleurde discolichtjes, is de sfeer opperbest in de verwarmde tent met muziek en meegebrachte versnaperingen.
Bedankt ijsmeesters voor jullie inzet!

Bekijk de fotoalbums van het Oranje Comité

Koningsdag 2018

Dance Event 26 april 2018

IJspret 2018

Koningsdag 2017

Prinsenbal 2017

Waterski-middag 2017

Actuele berichten uit de categorie “Organisaties”