Skip to main content

Tijdens koffieochtend Leut in het Dorpshuis in Hollandsche Rading worden elke week nieuwtjes uitgewisseld, maar ook belevenissen van vroeger naar boven gehaald en besproken. En soms neemt een bezoeker een eigen fotoboek mee. Het idee werd geopperd dat bewoners eens in hun eigen fotocollectie duiken om te kijken wat interessant is om met elkaar te delen. En dat is nu juist ook iets waar

De Historische Vereniging Maartensdijk is daar al geruime tijd mee bezig: interessante foto’s uit privécollecties van bewoners uit de voormalige gemeente Maartensdijk, en dus ook van Hollandsche Rading, digitaliseren en archiveren. Inmiddels is er al veel werk verzet door vrijwilligers van de archiefgroep van deze vereniging, maar er zijn ongetwijfeld nog leuke foto’s die nu ergens op een plank liggen, maar het waard zijn om voor het nageslacht bewaard te worden.

Indien u dergelijke foto’s heeft en voor dit doel wilt uitlenen aan de Historische Vereniging, neemt u dan contact op met Geert Boorsma, Dennenlaan 5 B, telefoon 06-52603301 of Jan Siksma, Spoorlaan 47, telefoon  06-40240151.
En ook als u de archiefgroep wilt helpen bij haar werkzaamheden bent u daar van harte welkom.