Een zeer geslaagd feest.

Wat een geweldig feestje was het weer de afgelopen Koningsdag.

Dansen tijdens Koningsnacht

Het begon al tijdens “Koningsnacht” met een gezellige dansavond voor jong en oud. Het springkussen dat was neergezet voor de kinderen, bleek een groot succes. DJ Miles zorgde voor de muziek tijdens de kinderdisco, waarop sommige ouders gezellig samen met hun kinderen de dansvloer op gingen. Later op de avond werd het gezellig druk en werd er volop gedanst, gekletst en gefeest op de lekkerste muziek door DJ Jeroen.

Hijsen van de vlag

Koningsdag was dit jaar een beetje onvoorspelbaar qua weer, heftige regenbuien, wind en ook af en toe een klein zonnetje. Maar gelukkig waren de voorbereidingen goed gepland en was er wederom een fantastisch gekleurde feesttent op het plein opgezet.

De officiële opening van de dag, het hijsen van de driekleur, werd dit jaar gedaan door de voorzitter van Samen voor Hollandsche Rading, Thijs van der Wel samen met zijn partner Monique, nogmaals enorm bedankt hiervoor. Gevolgd door koffie met een heerlijke oranje tompouce in de feesttent. Daarna barstte het feestje los, de springkussens waren ook nu een enorm succes. De nieuwste aanwinst van het Oranje Comité – een grote poffertjesplaat – zorgde voor heerlijke poffertjes, die velen smakelijke hebben gegeten.

Burgemeester op bezoek

Om 11 uur kwam onze burgemeester met zijn partner en een aantal leden van het college aan op het dorpsplein en na een formeel rondje handen schudden werd de sfeer ook meteen lekker feestelijk. De burgemeester liet zich uitdagen op het Slingerbal-springkussen, waarbij hij zich lang wist te weren maar uiteindelijk zijn balans verloor. Na een rondje langs de vrijmarkt-kleedjes van de kinderen en langs de schiettent, kwam er tegen 12u een eind aan hun bezoek.

Wedstrijd Slingerbal en loterij

Rond het middaguur werden de winnaars van de kroontjes-maak-wedstrijd bekend. Vervolgens werd er 0m 14 uur werd de Slingerbal-wedstrijd gehouden, de strijder die het langst overeind bleef was Tommy Floor. Hij werd beloond met een bioscoopbon.

Tijdens de loterij liep de spanning hoog op en vele mooie prijzen werden uitgedeeld. Mede dank aan donaties van My Hair fashion, LFE-wijnen en Jumbo.Bike Totaal Muijs Tweewielers had de hoofdprijs ter beschikking gesteld: “een fantastische fiets”. Deze werd gewonnen door Tom Kaak, het Oranje Comité wenst hem er enorm veel plezier mee.

Happy hour

De dag werd afgesloten met nog een paar gezellige uurtjes, waaronder “happy hour”. Velen genoten nog van een hapje, een drankje en een dansje. Zo kwam ook deze feestelijke en geslaagde dag tot een eind.

Het Oranje Comité wil iedereen hartelijk danken voor hun komst en tevens alle vrijwilligers: enorm bedanken voor de ondersteuning. We zien iedereen graag volgend jaar terug.

Koningsdag 2019
Koningsnacht 2019
X