Skip to main content

Waterpunt Vuursche Dreef flink opgeknapt

Nadat het waterpunt aan de Vuursche Dreef in 2020 van nieuwe bestrating en beplanting was voorzien, besloot Samen voor Hollandsche Rading om ook de KPN-kast te verfraaien. In het voorjaar van 2021 hebben we kunstenares Jet Broekstra uit Enschede gevraagd of ze deze opdracht wilde uitvoeren.

In maart kwam Jet naar Hollandsche Rading om foto’s te maken en in de maanden daarna werd er druk heen en weer gemaild met foto’s van ontwerpen voor de KPN-kast.

Uiteindelijk werd een keuze gemaakt en op 20 augustus werd de kast door Jet en haar man beplakt met verschillende foto’s. Aan de kant van de weg zie je een afbeelding van Het Waterpunt met de beplanting en het bankje. Vanaf het bankje in Het Waterpunt zie je een afbeelding van bomen men met forsythia’s die een overgang naar het bos vormen.

Beplanting nog een probleem

De KPN-kast ziet er nu prachtig uit maar helaas is dat niet het geval met de beplanting van Het Waterpunt.  Blijkbaar is in december met de nieuwe grond een verontreiniging met ridderzuring meegekomen. Dit heeft inmiddels geleid tot vele keren tevergeefs uitgraven van honderden ridderzuringen en dat is mede ten koste gegaan van de nieuw geplante struiken.

In september wordt hopelijk het besluit genomen om de grond een flink stuk af te graven om de ridderzuring kwijt te raken. Volgens ons de enige afdoende manier om dit probleem op te lossen. In oktober worden in ieder geval de struiken vervangen die het niet gered hebben.

Eind oktober/begin november gaan we ook een groot aantal biologische narcissen en krokussen in de grond zetten zodat Het Waterpunt voortaan van februari tot november voedsel zal bieden voor bijen en andere insecten.

Klik op de foto om te vergroten

X