Skip to main content

Geen open vuur i.v.m. droogte

Rading Spoor is een vereniging van ongeveer 70 leden die zich bezighouden met het op schaal vervaardigen van werkende stoomwerktuigen zoals: stationaire machines, stoomtrekkers, stoomboten en natuurlijk stoomlocomotieven. Prachtig gelegen in de bossen van Hollandsche Rading hebben we een spoorbanencomplex met banen van verschillende spoorbreedtes en verschillende lengten. De leden zijn daar de eerste zondag van de maand en gedurende een aantal thema-rijdagen aanwezig.
Het hoogtepunt van het jaar is de open dag op de laatste zaterdag van augustus. Het is 45 jaar geleden dat de Open Dag voor het eerst plaatsvond op 18 juni 1977. Op diezelfde datum, 18 juni 2022 is het nieuwe clubhuis feestelijk in gebruik genomen.

Open Dag

De jaarlijkse open dag komt in 2022 te vervallen. Ondanks de regen van afgelopen week, blijft het nog steeds te droog in onze bosrijke omgeving. Er geldt nog steeds “fase 2″(= “Extra Alert”). Dat betekent dat open vuur in de natuur (bos) niet is toegestaan.

De volgende open dag staat gepland op: 26 augustus 2023
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Locatie: Karnemelkseweg 8, 3739 LB Hollandsche Rading
Toegang: gratis
Activiteiten: er rijden vele model(stoom)treinen op de spoorbanen. Ook zijn er kramen met modellen en stoomgerelateerde artikelen. Buiten de eigen leden worden vele gasten met hun stoommachines uit het hele land verwelkomd. Kinderen, groot en klein, kunnen meerijden met de treinen door het bos. Ook zijn er consumpties verkrijgbaar.
Zie deze dag ook de schaalmodellen van stoomtrekkers en de echte stoomauto van 100 jaar oud.
Route: Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de open dag te bezoeken, het liefst per fiets of lopend. Komt u wel met de auto dan is er (beperkte) parkeergelegenheid bij de banen en langs de Vuursche Dreef. U bereikt dan na een kleine wandeling onze banen.
Vanaf de verkeerslichten in Holllandsche Rading wordt het bewegwijzerd.

Meer informatie (website)Meer informatie (Facebook)

Bekijk hieronder de video van RTV De Bilt

X