Skip to main content

Zaterdag 26 augustus jaarlijkse Open Dag

Rading Spoor is een vereniging van ongeveer 70 leden die zich bezighouden met het op schaal vervaardigen van werkende stoomwerktuigen zoals: stationaire machines, stoomtrekkers, stoomboten en natuurlijk stoomlocomotieven. Prachtig gelegen in de bossen van Hollandsche Rading hebben we een spoorbanencomplex met banen van verschillende spoorbreedtes en verschillende lengten. Onze leden zijn daar de 1e zondag van de maand en gedurende een aantal thema rijdagen aanwezig.

Op zaterdag 26 augustus organiseert Rading Spoor weer de jaarlijkse Open Dag.
Er is van alles te zien op stoommodelbouw gebied: werkende stoomtreinen in verschillende schalen, stoomtrekkers, modellen in aanbouw, gereedschappen e.d.
Naast onze eigen leden verwelkomen we vele gasten met hun stoommachines uit het hele land.
Deze Open Dag vindt plaats op de spoorbanen van onze club achter het voormalig internaat de Hertenkamp, Karnemelksweg 8 in Hollandsche Rading. De toegangstijden zijn van 10:00-17:00 uur en de toegang is gratis!

We nodigen u van harte uit om ons te bezoeken, het liefst per fiets of lopend. Komt u wel met de auto, dan is er (beperkte) parkeergelegenheid bij de banen en langs de Vuursche Dreef. U bereikt dan na een kleine wandeling onze banen.

Door nieuwe overheidsregels kan het publiek dit jaar niet meerijden op de treinen. Maar er is genoeg te zien en te beleven bij de treinen en de tentoongestelde modellen op de kramen.

De recente film over Rading Spoor, gemaakt door RTV De Bilt, geeft een sfeerimpressie:
Bekijk de video

Locatie: Karnemelksweg 8 in Hollandsche Rading. Vanaf de kruising Tolakker-Utrechtseweg met de Vuursche Dreef (stoplichten) wordt het bewegwijzerd. We raden aan zoveel mogelijk met de fiets te komen.
Meer informatie is te vinden op onze website http://www.radingspoor.nl en op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/stoomgroep.radingspoor/