Twee weekenden afsluiting kruispunt

Nog twee weekenden zal er sprake zijn van gehele afsluiting van de Tolakkerweg i.v.m. de onderhoudswerkzaamheden.

Meest ingrijpende werkzaamheden zijn de aanpak van het kruispunt en het aanbrengen van de toplaag op het asfalt. daarnaast vinden de komende weken uiteraard de werkzaamheden plaats aan de rijbanden, riolering (putten), bermen, inritten en het fietspad.

Buiten de volledige afsluitingen om (doordeweek) heeft het doorgaande verkeer (vanuit Hilversum of vanuit Maartensdijk) doorgang middels een om- en om systeem, begeleidt door verkeersregelaars.

Nood- en hulpdiensten met spoed kunnen altijd langs of door het werkvak. Het materieel wordt in die gevallen z.s.m. verzet om plaats te maken voor ambulance, brandweer, politie.

Weekend van 16 oktober 20:00 uur
t/m 19 oktober  5:30 uur

Bereikbaarheid Tolakkerweg

 • Het kruispunt Graaf Floris V/ Vuursche Dreef en de rijbaan Tolakkerweg (werkvak fase 3) zijn beide weekenden afgesloten voor doorgaand verkeer en verkeer van aanwonenden van de Tolakkerweg.
 • De Graaf Floris V weg is bereikbaar vanaf de Utrechtseweg door middel van rijplaten via berm en fietspad. Bereikbaarheid alleen naar en vanuit de richting Hilversum.
 • Bewoners van de Tolakkerweg (m.n. even zijde) kunnen in het weekend de auto buiten het werkvak (is fase 3 op de kaart) zetten. Bijvoorbeeld op het depot (voorheen Groenrijk) of, zoals sommige bewoners doen, op de Schaapsdrift.
 • Ga er vanuit dat het werkvak NIET overgestoken  kan worden!
 • Bewoners aan de oneven kant kunnen hun woning met de auto verlaten en bereiken via het fietspad. Dit ALLEEN in de RICHTING van MAARTENSDIJK.
 • Het golfkarretje wordt ingezet voor mensen die slecht ter been zijn/ beperkt zijn of b.v. boodschappen bij hun woning willen brengen. De verkeersregelaar kan hiervoor gevraagd worden.
 • Voor spoedeisende hulp wordt z.s.m. plaats gemaakt.

Bereikbaarheid dorp (oostzijde spoor)

 • Het dorp blijft bereikbaar via de kruising Vuursche Dreef. De frees- en asfalteringswerkzaamheden worden hierop gefaseerd aangepast. Hoe het precies verloopt kan per uur verschillen. De verkeersregelaars verzorgen de doorgang.
 • Bereikbaarheid is er ALLEEN in de RICHTING HILVERSUM.
 • Bewoners hebben een brief ontvangen betreffende de situatie. Zie in de rechter kolom.

Weekend van 23 oktober 20:00 uur
t/m 26 oktober  5:30 uur

Bereikbaarheid Tolakkerweg en dorp

 • De situatie zal hetzelfde zijn als in het vorige weekend.
 • Het volledige werkvak wordt dan voorzien van de toplaag. Deze mag gedurende die tijd niet bereden worden om beschadiging te voorkomen. Ook daardoor geldt dat exacte manier waarop verkeer wordt geleid per uur kan wijzigen.

Werkzaamheden aan het fietspad:

Van 12 tot en met 30 oktober worden tussen 7:00 en 17:00 uur ook het fietspad en de aanlengende inritten herstraat.
Per dag wordt een gedeelte opgebroken; diezelfde dag brengen ze de bestrating weer terug.
Wil je als bewoner gebruikmaken van het fietspad dan kun je stuitten op onze stratenmakers. Er kan dan overgestoken worden naar het voetpad aan de overkant (doe het veilig) en daar kun je je weg vervolgen.

Brief aan bewoners oostzijde

Op 14 oktober hebben de beowners aan de oostzijde van het spoor onderstaande brief gekregen. Klik op de afbeelding om hem te lezen en/of te downloaden.

BAM app

De BAM heeft een projecten-app beschikbaar.
Je kunt hem downloaden via de App-Store (iPhone iOS):

of de Playstore (Android):

Klik op de afbeeldingen om ze zo nodig te vergroten om te scannen.

Planningsschema

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Bekijk of download het planningsschema
X