Skip to main content

Uw tuin bij-vriendelijk en biodivers.

De Werkgroep – Biodiversiteit van Samen voor Hollandsche Rading organiseerde op 17 mei 2019 een bijzondere verkoop van bijenplanten, kruiden en zaden. Deze verkoop vond plaats op het plein voor het Dorpshuis.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de wilde bijen vooral profijt hebben van inheemse planten. We kunnen zelf iets doen door in onze tuinen of bloembakken planten neer te zetten die graag door de bijen en vlinders worden bezocht.
Drie kwekers die deze planten op biologische wijze  kweken, gaven acte de présence:

Zij toonden hun grote assortiment prachtige biologische planten en kruiden. De markt werd goed bezocht en was ook gezellig. Een aantal kinder- en puberharten zijn gaan gloeien voor natuur. Er is veel gespeeld, getekend en gelachen.

Nuttige informatie is uitgewisseld, er zijn nieuwe contacten gelegd en er waren veel  blije mensen die met mooie planten en kruiden naar huis gingen. Met de kamerplanten en de bloempaaltjes met wild bloemenzaad is €53,- opgehaald om  Hollandsche Rading een beetje meer te laten zzzoemen. De werkgroep gaat de definitieve bestemming voor dit geld bepalen.

X