Skip to main content

Gratis aanleg verplicht tot niets

In advertenties en flyers heeft u kunnen lezen dat Delta glasvezel gaat aanleggen in Hollandsche Rading. Dit gebeurt binnen de bebouwde kom van ons dorp en nog niet in het zgn. buitengebied. De voordelen van glasvezel zijn: een stabielere verbinding, een sneller internet, een betere beeldkwaliteit van de tv en een verbinding die klaar is voor de toekomst.

De hoofdkabel komt in de straat te liggen met aftakkingen naar de woningen. Als bewoner besluit u of u akkoord gaat met de glasvezelkabel tot in uw woning, bijv. tot in de meterkast. Een medewerker van Delta komt bij u langs en bespreekt middels een schouw waar de kabel buiten ondergronds komt te liggen en waar het bijbehorend kastje in uw woning wordt geplaatst. Om ook bewoners te bereiken die voor hun werk overdag afwezig zijn kunnen de medewerkers van Delta u tot ongeveer 19.30 uur ’s avonds bezoeken.

De aanleg van glasvezel is voor u gratis en verplicht u niet tot afname van de diensten van Delta, die ook een provider is van internet, tv en telefoon. Samen voor Hollandsche Rading adviseert u om akkoord te gaan met de aanleg van deze kabel. Nu is deze voor u gratis maar na de actieperiode niet meer. Dan betaalt u een marktconform tarief voor de aansluitkosten op de glasvezelkabel.

De informatiebijeenkomst van Delta op 7 september in het dorpshuis in Hollandsche Rading werd zeer goed bezocht (zie foto). Om de  samenvatting van de presentatie van Delta te bekijken en voor meer informatie klikt u op één van de buttons elders op deze pagina. Ook kunt u het Glasvezel Informatiepunt  bezoeken op het Maertensplein in Maartensdijk.

Over de mogelijkheden om diensten af te nemen van providers op de glasvezelkabel, w.o. Delta Netwerk berichten we u binnenkort.