Skip to main content

Tweede helft november in HR

Het is weer herfst… dus de straten liggen weer vol met bladeren van de bomen en struiken. Op maandag 14 november start daarom de jaarlijkse ‘bladcampagne’. De bladruimers werken met hun bladblazers en bladzuigers, als de weersomstandigheden het toelaten, door tot 23 december 2022.

Wanneer komen de bladruimers langs?

De bladruimers komen in week 47, van 21 tot en met 25 november, langs in Hollandsche Rading.
Parkeer alstublieft uw auto in de week dat de bladzuigers langs komen, tijdelijk op een andere plek. Zo kunnen wij goed ruimen en blijft uw auto schoon. Bladafval mag u vanaf een week voor de start van de campagne langs de weg in de berm neerleggen. Waar u daarbij op moet letten leest u ook op de pagina Bladcampagne.

Bokashi van bladafval

De gemeente voert jaarlijks ruim 2000 ton blad af. Dit jaar wordt van een deel van het ingezamelde blad Bokashi gemaakt. Bokashi is gefermenteerd organisch materiaal. Het lijkt op compost. De gemeente past Bokashi voorlopig toe bij nieuw aangeplante plantsoenen als bodemverbeteraar. Dat voorkomt ontwikkeling van onkruid, uitdroging van de bodem in de zomer en het stimuleert het bodemleven. Zo past Bokashi uitstekend in de natuurlijke kringloop.