Proef op 16 November 2018.

Bij wijze van proef is dit jaar op 16 November 2018 wederom een zogenoemde groenschouw gehouden door gemeentemedewerkers samen met een drietal bewoners. De proef loopt in het deel Adri Piecklaan en Charles Weddepohllaan door velen nog genoemd “nieuwbouw”.

De schouw bestaat uit het nalopen van de besproken punten van het vorig jaar en nieuwe zaken zoals losliggende tegelpaden, zaken die kapot zijn maar bijvoorbeeld ook een wens om een kleine zoutstrooibak op de Adri Piecklaan te plaatsen. Over een tweetal afbrokkelende bakken met boom erin wordt momenteel een enquete in de beide straten uitgedeeld. Bomen liggen gevoelig!

Het grotere onderhoud gaat over diverse jaren en door budget beperkingen kan iets wel eens doorschuiven in een van de kernen naar een volgend seizoen. Zo is het grote snoeiwerk in de groenstrook tussen beide straten nu gepland voor het eerste kwartaal 2019.

Tijdens de schouw kijken de gemeentewerkers trouwens ook of er geen illegale bouwsels staan en of er ergens sprake is van te ver overhangend privé groen over de openbare weg van het woonerf.

De proef is ook de gemeente goed bevallen en zij denkt over eenzelfde opzet voor overige wijkdelen. Veel werk kost het ons bewoners overigens niet en het is zeker nuttig. Er wordt direct via email contact gehouden.

Ronald Spijkerman, Jannie Daals en Ron Wisselo (bewoners)

De groenschouw startte vanaf het dorspshuis.

X