Skip to main content

Boordevol informatie over flora en fauna

Op 7 december kwamen Rob en Marga Timmer naar het Dorpshuis om ons mee te nemen in hun beleving van de natuur in ons dorp. Rob is een enthousiast lid van het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) en kan smakelijk vertellen over wat hij en zijn vrouw zoal tegenkomen aan flora en fauna in ons dorp.
Dat is veel in dit unieke en diverse landschap met bos, hei, weide, veen en water in de nabije omgeving. Ook de fauna is divers. Zo is de veelvraat, de grootste marterachtige, in het verleden hier een keer gesignaleerd, evenals meer recent de wolf en de boommarter. En er is een dassenburcht gevestigd.
Rob en Marga vertelden over hun zoektocht naar teken in het bos met een kleed. Het waren er meer dan verwacht werd van deze eerst 3-potigen en later 4-potigen. Bekend is dat Rob een fan is van de nachtvlinders waarvan hij er in zijn eigen tuin liefst 350 soorten (van de 2.000) waarnam.
Eigenlijk was er tijd tekort deze ochtend. Dus we praten in het nieuwe jaar weer een keer verder met elkaar over “al wat leeft en groeit en ons altijd weer boeit” (citaat Dr. Fop. I. Brouwer). En voor degenen die niet wachten kunnen, trek er zelf weer eens op uit als het weer het toelaat.